Portugalia este o atractie turistica de top in Europa, aceasta laudandu-se cu o istorie impresionanta. Tara din Peninsula Iberica satisface cu succes orice preferinta in materie de turism, fie ca vrei sa te relaxezi pe plaja sau sa vizitezi castele.

#1. Iti recomand sa incepi cu capitala, Lisabona. Aproape de Raul Tagus se ridica Turnul Belem, situat in districtul Belem, cartierul istoric al Lisabonei, locatie unde poti vizita si Palatul Ajuda sau Muzeul Coach.

Capitala Portugaliei, Lisabona.
Capitala Portugaliei, Lisabona.

#2. Din Lisabona te poti indrepta cu incredere spre Braga, oras ce este considerat in prezent capitala spirituala a Portugaliei. Atractiile principale sunt bisericile construite in stil baroc si festivalul Braga Romana, desfasurat anual si facand referire la perioada Imperiului Roman.

#3. Daca vrei cu orice pret sa mergi intr-o croaziera, atunci Raul Douro este pentru tine. Acesta mai este denumit si Raul de Aur, vasele pornind din orasul Porto si plimbandu-te intr-un circuit superb.

Croaziera pe Raul Douro.
Croaziera pe Raul Douro.

#4. Portugalia este renumita si pentru vinurile sale, o oprire la o podgorie fiind obligatorie.

#5. Am ajuns sa discutam si despre cele mai cautate zone turistice – plajele cu nisip auriu. Pe coasta Portugaliei vei da de Boca de Infierno, adica Gura Iadului. Aceasta are forma unei guri si este scaldata de Oceanul Atlantic.

Plaja Algarve, Portugalia.
Plaja Algarve, Portugalia.

#6. Esti pasionat de surfing? Perfect! Portugalia este pentru tine. Urca-te pe placa si ia-te la tranta cu valurile inalte.

Nu trebuie sa stii mai multe. Trebuie sa vezi mai multe. Daca planuiesti sa vizitezi in acest an o tara straina, poti incepe cu incredere cu Portugalia.

→ Vrei sa primesti articole despre turism direct pe e-mail? Aboneaza-te la newsletter!

Sursa & Foto


Citeste si alte articole despre turism
○ Palatul Alhambra – obiectivul turistic numarul unu din Granada