Modul în care un copil va fi tratat şi crescut de către părinții săi se va reflecta în viața sa de adult. Comportamentele deviante ale părinților vor apărea, mai devreme sau mai târziu, şi la copil. Un copil crescut într-un mediu ostil, cel mai probabil, va ajunge, ca adult, să ofere aceleași lucruri pe care le-a primit, fiindu-i destul de greu să își găsească un partener de viață.

Traumele suferite în copilărie îl formează pe viitorul adult într-un mod incorect, fiind destul de probabil ca anxietatea să se instaleze încă din primii ani de viață. Stările de anxietate îi vor schimba mult perspectivele şi îi vor limita acțiunile.

Va fi dominat de o teamă de necunoscut, ce îl va păstra mereu în același loc, făcându-l incapabil să progreseze. Deşi încearcă să evite conflictele, de teama unei confruntări, sau fiindcă își doreşte să îi facă pe ceilalți fericiți, într-un final va sfârși ziua tot nefericit, acțiunile sale nefiindu-i de un mare ajutor.

În plus, deşi este lăudat de ceilalți, tinde să se auto-evalueze, adesea într-un mod greșit. În plus, copilul crescut într-o atmosferă neprietenoasă va ajunge un adult dependent de alți oameni.

Progresul său va depinde de ceilalți, şi nu va fi decis de propriile sale convingeri şi capacități. Va depinde de anxietatea sa, care îl va domina în momentele în care nu va avea aprecierile celorlalți, şi care îi va lăsa portițe de salvare, atunci când ceilalți îl vor încuraja.

Anxietate, o stare de nesiguranță accentuată de orice eveniment neplăcut, neîncredere în propria persoană; sunt doar trei dintre problemele cu care va fi nevoit să trăiască o lungă perioadă din viața sa. Iar asta, din cauza unor părinți incapabili să fie părinți, în adevăratul sens al cuvântului.

Tocmai fiindcă ne dorim o statistică în baza acestui subiect, solicităm ajutorul familiei Afluent, ajutorul vostru, al cititorilor.

Considerați că un copil crescut într-un mediu ostil poate avea, odată ajuns la maturitate, același traseu în viață ca un copil crescut într-un mediu favorabil? Aşteptăm răspunsurile dumneavoastră în secțiunea de comentarii de mai jos. Dacă aveți o părere mai amplă, o puteți expune pe pagina de noastră de Facebook.

Sursă imagine principală: media.phillyvoice.com


Citește și alte articole asemănătoare
○ Secretul fericirii