Anul 1701 este anul in care lua nastere prima Academie Navala din lume, in apropierea orasului Copenhaga, capitala actuala a statului Danemarca.

Aparuta cu mai bine de 100 ani inaintea primei academii federale Americane, Academia Navala Daneza continua sa functioneze chiar si in zilele noastre.

Inspiratia in crearea Academiei a venit in urma analizei asupra modului in care Franta si Olanda isi instruiau soldatii in domeniul naval, inca din secolul al XVI-lea.

Academia ofera o cultura unitara si continua sa formeze ofiteri, programul de studiu fiind unul interdisciplinar, punandu-se insa un mare accent pe testarea teoriei intr-un mod practic, fie pe nave militare, fie in simulatoare.

Viitorii studenti ai Academiei isi incep studiile cu o perioada de sase luni de pregatire militara de baza, in urma celor sase luni urmand o alta perioada de sase luni in care acestia sunt instruiti in mod practic pe simulatoare de nave.

Doar aspirantii care reusesc depasirea primului an sunt acceptati la Academia Navala, pentru acestia urmand o perioada de 4 ani de studii, pentru grupa de comanda si 4 ani si jumatate pentru grupa de inginerie.

Inaintea inceperii celor 4 ani de studii, ambele grupe desfasoara o perioada de 11 luni de pregatire, grupele fiind educate impreuna, si nu separat, programul de studii fiind unul identic.


Citeste si alte articole despre istorie
○ La Belle Epoque: anii de glorie ai Europei
○ Evadare din Sobibor