Harry Dean Stanton, veteranul actor american ce a influențat şi a schimbat destinele multor tineri, s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani. După spusele agentului său, Dean şi-a trăit ultimele minute din viața în spitalul din Los Angeles, medicii de acolo fiind cei care au declarat decesul, în noaptea zilei de 15 septembrie.

Un actor excepțional, un om mai mult decât excepțional, după cum spunea David Lynch într-un interviu, Harry Dean Stanton rămâne unul dintre cei mai iubiți actori de la Hollywood, stilul acestuia fiind extrem de apreciat de toți cei alături de care a colaborat.

Nu doar un actor, ci de departe unul dintre starurile cinematografiei americane, Harry Dean Stanton a jucat în opt filme produse la Hollywood, dintre care amintim: Alien, Red Dawn, The Godfather II sau The Green Mile, producții premiate sau nominalizate de către Academia de Film.

Repo Man, filmul regizat de către Alex Cox, considerat unul dintre cele mai bune filme din perioada 1984-1990, îl are de asemenea pe Dean în rol principal. Cu toate acestea, probabil cel mai bun rol al lui Dean a fost cel din filmul Paris, Texas, premiat cu Palme d’Or în 1984.

Harry Dean a avut roluri temporare în Rawhide sau Two and a Half Men, seriale extrem de apreciate pe continentul american, cu cifre de rating absolut excelente.

Sursă imagine principală: thr.com


Citește și alte articole asemănătoare
○ Charlie Sheen: viața tumultoasă a actorului ajuns la 51 de ani