Încă de la lansare, din luna aprilie a anului trecut, obiectivul Afluent a fost unul clar și bine definit: promovarea unui conținut de calitate, care să aducă un plus real cititorului. Consider că am reușit să ne atingem destul de bine acest scop, ținând cont de faptul că am avut articole distribuite de sute de ori în Social Media, asta în condițiile în care am abordat teme mai puțin prezente în mediul online.

Acum, la aproape un an distanță, facem un nou pas spre promovarea conținutului de calitate și încercăm să ne consolidăm poziția prin lansarea Afluent Publishers. Ne-am dat seama că nu doar noi producem un astfel de conținut, ci că există și alte publicații sau alți bloggeri care fac acest lucru și care merită să fie promovați. Tocmai aceasta va fi și misiunea Afluent Publishers în perioada următoare, să găsească acel conținut de calitate prezent în online, să-l aducă pe Afluent și să promoveze astfel blogger-ul/publicația.

Afluent Publishers, un nou pas spre promovarea conținutului de calitate

Probabil acum proprietarii de site-uri sau cei care au cunoștințe în domeniu se întreabă cât de benefică este această mutare și dacă blogger-ul sau publicația nu pot fi afectați din pricina faptului că acel conținut mai este prezent pe o altă pagină web. Răspunsul este nu, deoarece oferim și o soluție tehnică pentru ca toată lumea să aibă de câștigat, pe care o voi explica mai jos, în câțiva pași simpli:

1) PublicațiaXYZ se înscrie în Afluent Publishers și astfel Afluent poate publica articole și pe platforma proprie.
2) Redacția noastră alege un articol de pe site și decide să-l publice pe Afluent.ro.
3) Folosim Canonical Link Element pentru a indica sursa originală și a oferi toate creditele spre PublicațiaXYZ, articolul publicat pe Afluent neajungând să fie indexat în motoarele de căutare pentru a concura cu PublicațiaXYZ și astfel orice link trimis spre articolul de pe Afluent oferă un plus publicației.
4) Menționăm sursă la sfârșitul articolului sub forma Acest articol aparține PublicațieiXYZ, publicat prin Afluent Publishers. pentru a notifica cititorul cine este proprietarul de drept al conținutului.
5) Afluent publică articolul pe platformă și îl promovează apoi în Social Media și pe alte canale de comunicare.

Bazându-ne pe metoda de mai sus, fiecare parte are doar de câștigat: cititorul găsește pe Afluent conținut mai diversificat, publicația beneficiază de promovare gratuită, iar Afluent publică un nou articol de calitate pe platformă.

Dacă ești blogger sau ai o publicație, înscrie-te în Afluent Publishers folosind acest link, iar unul dintre membrii echipei noastre te va contacta în cel mai scurt timp posibil.