După ce şi-a adjudecat al patrulea titlu mondial, în urma victoriei de la Cupa Mondială din 2014, Germania speră la un nou traseu excepțional şi la acest turneu final. Considerată de către pariori una dintre selecționatele favorite la câștigarea Cupei Mondiale, Germania face parte din Grupa F, fiind pe aceeaşi parte de tablou cu Brazilia (grupa E), Belgia sau Anglia (ambele în grupa G). Putem avea parte de o rejucare a meciului din semifinalele Campionatului Mondial din 2014, Brazilia-Germania, încheiat atunci cu un scor absolut uluitor, 7-1 pentru Germania. O finală între Germania şi Argentina este de asemenea posibilă, grație distribuirii în grupe.

Germania va debuta împotriva Mexicului, în meciul favoritelor la primele două poziții din grupa F. Vom avea parte de o confruntare extrem de echilibrată, între două formații cu stiluri diferite de joc, foarte puternice pe plan ofensiv. Campania preliminară de calificări ne-a arătat, dacă mai era nevoie, cât de valoros este atacul nemților. În cele zece meciuri din campania preliminară, Germania a marcat de 43 de ori, având o medie de peste 4 goluri marcate pe meci. În ciuda faptului că a avut cel mai bun atac din preliminarii, la egalitate cu Belgia, niciunul dintre jucătorii Germaniei nu a marcat mai mult de cinci goluri.

Mexic

Aflată în cea de a doua urnă valorică la tragerea pentru grupele Cupei Mondiale, Mexic se poate declara norocoasă de componența grupei în care a fost distribuită, asta deşi selecționatele considerate mai slab cotate provin din regiuni diferite ale lumii şi nu sunt adversarele cu care mexicanii sunt obișnuiți. Calificată la Cupa Mondială de pe prima poziție din grupa preliminară a regiunii Americii de Nord şi Centru, Mexic poate reprezenta surpriza acestui turneu final, o calificare de pe poziția secundă însemnând, cel mai probabil, o confruntare cu Brazilia, în următoarea fază a competiției.

Chicharito Hernandez, echipa nationala a Mexicului.
Sursă foto: fourfourtwo.com

Vecină de grupă cu brazilienii, la ediția trecută a Cupei Mondiale, Mexic a reuşit șase victorii în ultimele zece confruntări cu Brazilia, astfel că un meci între cele două ar fi extrem de interesant. Cei mai valoroși fotbaliști din lotul Mexicului sunt Javier Hernandez, în prezent la West Ham, Hirving Lozano, fotbalistul olandezilor de la PSV şi Jesus Corona.

Suedia

Calificată in extremis la Cupa Mondială, după ce a încheiat grupa de calificare pe poziția secundă şi a disputat o dublă la baraj, Suedia este una dintre cele mai slab cotate selecționate europene de la acest turneu final de Campionat Mondial. Deşi nimeni nu le dădea vreo șansă, după tragerea la sorți a meciurilor din baraj, suedezii au reuşit să lase acasă Italia, pe care au învins-o cu scorul general de 1-0. Fără Zlatan Ibrahimovic, retras de la echipa națională, Suedia a reuşit o nouă calificare la Cupa Mondială, după o pauză de 12 ani.

Deşi au doar doi jucători ce valorează peste cinci milioane de euro, aportul acestor doi jucători este esențial în jocul de grup. Victor Lindelöf, fundașul central al celor de la Manchester United, cotat la 19 milioane de euro, alături de mijlocașul ofensiv Emil Forsberg, fotbalistul nemților de la RB Leipzig, evaluat de asemenea la 19 milioane de euro, conduc din teren selecționata Suediei.

Coreea de Sud

Republica Korea va fi prezentă în Rusia, fiind una dintre cele patru selecționate provenite din Asia care au reuşit calificarea la Cupa Mondială, la care se adaugă şi Australia, competitoare în aceleași preliminarii, cele din zona asiatică. Este pentru a noua oară consecutiv când Coreea de Sud reuşeşte să se califice la Cupa Mondială, competiție în care a reuşit să dispute finala mică, în urmă cu 16 ani.

Heung-Min Son
Sursă foto: 101greatgoals.com

Asiaticii au reuşit să se califice la acest turneu final de pe poziția secundă din grupa B de calificare din zona Asiei, situându-se în spatele Iranului. Defensiva a fost principala problemă a elevilor antrenați de Tae-Yong Shin, formația coreeană primind zece goluri în campania preliminară, de cinci ori mai multe decât a primit Iranul. Heung-Min Son, jucătorul celor de la Tottenham, cotat în prezent la 30 de milioane de euro, este cea mai importantă piesa din garnitura asiaticilor.

Sursă imagine principală: fifa.com