1980-1990, Steaua Bucuresti joaca doua finale ale Cupei Campionilor Europeni, una dintre ele castigata. Dinamo Bucuresti, celalalt club din capitala, accede in semifinalele Cupei Campionilor Europeni, in 84′ si in semifinalele Cupei Campionilor Europeni in 90′.

Universitatea Craiova ajunge in semifinalele Cupei UEFA, in sezonul 1982-1983 si e sfertfinalista in Cupa Campionilor Europeni cu un sezon inainte.

Acum, dupa mai bine de 30 ani de la acele performante, totul pare uluitor, daca e sa ne gandim la tot ceea ce au reusit cluburile romanesti in ultimii zece ani.

Insa, care sa fie problema?

Nimeni nu mai sustine sportul!

Opriti-va din a pune toata vina in carca altora.

Da, marea majoritate a celor ce sunt in frunte sunt incompetenti, insa acum nu e vorba de ei. E vorba de voi.

Din ce in ce mai multi sunt aceia cara prefera sa stea acasa, la caldurica, sa vada meciurile formatiei pe care o sustin din fata plasmei, si nu pe stadion.

La un calcul extrem de simplu, reiese faptul ca din zece mii de bilete vandute pe 3 euro, ar iesi indeajuns de multi bani pentru salariile pe o luna a jucatorilor multor cluburi din prima liga de fotbal din Romania.

Asta in conditiile in care un club disputa in medie trei jocuri pe propriul teren in decursul unei luni calendaristice.

In anul 2017 am ajuns sa avem cluburi de fotbal ce isi platesc jucatorii profesionisti cu sume mizere, de ordinul sutelor de euro. Intr-un sport in care salariul minim in statele civilizate depaseste 35.000€.

Si nu, nu exista termene de comparatie. In 2017 salariile se apropie de cele din 1987. Suntem in progres, as spune. Sa se remarce ironia.

Platiti cu sute de euro, blamati de frustrarea romanului care lucreaza pe zeci de euro.

Romanul e roman, si aici incep partile negative. Romanul cere totul, dar nu ofera nimic. Probabil sunt ramasite ale epocii apuse, sau probabil e o nesimtire studiata in masa.

Cert e ca mentalitatea se pastreaza.

Oricat se plimba romanul prin Tadijkistan si Franta, tot roman educat ramane.

Clubul favorit castiga, romanul e fericit.

Clubul favorit pierde, subit, acel club, nu mai e clubul sau favorit.


Citeste si alte articole despre sport
○ De ce pariurile sportive nu iti aduc profit pe termen lung