Armata a fost poate singura instituție din țară care a avut parte de stabilitate și a făcut ca România să mai scoată capul la nivel mondial prin Alianța Nord Atlantică și prin misiunile la care militarii români au participat de-a lungul timpului.

Și nu că aceste misiuni ar fi fost în interesul nostru ca țară, dar profesionalismul și pregătirea de care aceștia au dat dovadă ca aliați ai diferitelor state au adus aprecieri.

Bineînțeles, continuând degradarea și îngenuncherea acestui popor, armata stătea ca o ultimă redută în fața acestui obiectiv care din păcate este pe cale să fie îndeplinit cu succes. Zilele trecute ministerul a anunțat faptul că salariile angajaților se vor plăti eșalonat în această lună.

La prima vedere, totul se poate rezolva după rectificarea bugetară din această lună, însă, privind în adâncul problemei și ascultând reacțiile oficialilor ne putem da seama ușor că problemele apărute la nivel de minister sunt mai mari și sunt venite din nimic, având în vedere bunul mers al instituției după ’89.

Tensiunile diplomatice apărute cu Ungaria și Ucraina vin într-un context nefavorabil nouă pe plan intern.

Avem nevoie mai mult ca oricând de stabilitate în toate institutile statului și de o mai mare maturitate în abordarea acestor probleme.

Sursă imagine principală: adilupu.com