Acum sase zile, la data de 19 mai, tot globul sarbatorea cu ocazia celor 98 ani de la fondarea Aliantei Internationale “Salvati Copiii”.

La doar trei zile de la acel eveniment, in Anglia are loc un incident tragic care starneste controverse. Pe stadionul din Manchester se produce o explozie puternica cu urmari de o gravitate extrema.

Mai bine de 20 copii isi pierd viata, iar alti aproximativ 50 sunt raniti.

Totul, in cadrul unui concert la care aveau acces persoane incadrate in orice grupa de varsta.

La doar cateva ore de la explozie, atentatul este revendicat de o grupare terorista.

In presa europeana se incepe o lunga discutie despre nationalitatea atentatorului, motivele acestuia, ori despre orice alte chestiuni, fara a se face referire la evenimentele premergatoare acestui atentat.

Astazi, la doar trei zile de la tragica intamplare este o alta zi sarbatorita pe plan international si dedicata celor mici. Data de 25 mai este marcata ca fiind ziua copiilor disparuti, sarbatorita la nivel global in mai bine de 20 state.

De asemenea, la data de 1 iunie, din nou, sarbatorim copilul. E Ziua Copilului in intreaga lume, probabil cea mai rasunatoare astfel de sarbatoare, dedicata copilului si drepturilor acestuia.

In completare, istoria ne spune ca prima zi europeana a copiilor disparuti a fost organizata in 2002, la initiativa organizatiei britanice “Child Focus”.

In mod ironic, si sediul organizatiei Internationale “Salvati copiii” este…tot in Londra.

Ceva suspiciuni?

Sursa foto


Citeste si alte articole scrise de Mihai Teodorescu
○ Notiunea de familie in Romania