Auroville este un oras din India de Sud, aflat la 150 de kilometri de Chennai, unde nu exista politica, bani sau religie. Acesta a fost fondat in anul 1968 si este recunoscut in prezent de UNESCO drept oras international.

In Auroville sunt prezente peste 100 de nationalitati, iar oamenii traiesc impreuna fara nicio problema. Aici nu exista sistem politic, religiile nu sunt recunoscute, si cel mai interesant lucru, nu exista bani.

Auroville Unity Park

Auroville Unity Park

Oamenii se bazeaza pe troc, adica fac schimb de bunuri.

Povestea orasului Auroville a inceput in anul 1968, in urma acceptului dat de Mirra Alfassa, cunoscuta drept „mama”.

In data de 28 februarie s-au prezentat peste 5000 de oameni in acea zona, care la momentul respectiv era desertica.

Alfassa nu a folosit vreun criteriu anume pentru alegerea membrilor, aceasta bazandu-se exclusiv pe instinct. Fiecare membru ales primea si o sarcina, aceea de a planta un copac. In scurt timp, Auroville s-a transformat din zona desertica intr-o frumoasa padure.

Plaja din Auroville

Plaja din Auroville

Guvernul indian doneaza anual peste 200.000 de dolari comunitatii, aceasta aflandu-se in conformitate cu cele mai inalte idealuri si aspiratii ale natiunii inca din 1982.

Auroville nu este doar lapte si miere, in decursul anilor raportandu-se cazuri de viol, sinucidere sau chiar crime.

In calitate de turist poti vizita comunitatea cand doresti, in oras aflandu-se peste 5000 de vizitatori in orice moment.

Sursa foto


Citeste si alte articole despre turism
○ 6 motive pentru care trebuie sa vizitezi Portugalia


Profilul autorului Radu Pop

Pasionat de călătorii, citit și internet. Îmi place să-mi exprim ideile în fața unor oameni potenți intelectual, cu care pot dezvolta prietenii de durată. Pe scurt, Radu Pop.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *