Au ramas mai putin de doua saptamani pana cand absolventii de liceu vor sustine prima proba scrisa a examenului de Bacalaureat, la limba si literatura romana.

In aceste conditii, asteptarea trebuie sa fie una care sa nu sporeasca stresul, dar nici nu ar fi cazul ca tinerii sa uite ca de acest examen depinde, poate, viitorul lor.

Desi exista multe contradictii in ceea ce priveste Bacalaureatul si importanta acestuia in viata tinerilor, statisticile ne spun ca sansele de angajare sunt aproape triple in cazul celor ce au promovat examenul maturitatii.

Da, semintele, in mod probabil, au acelasi gust, si daca promovezi acest examen, si daca nu il promovezi. Insa, sansele sa ti se inflameze apendicele sunt ceva mai mari in cazul in care nu promovezi acest examen, si te vezi respins de la fiecare interviu de angajare.

Bacalaureatul reprezinta in prezent o cerinta de baza la interviurile de angajare, asa ca, mai gandeste-te o data: cat de important crezi ca este acest examen?

Este de asteptat ca rata celor promovati in acest an sa fie mai mare decat din anii precedenti, daca e sa ne uitam pe procentul celor ce au obtinut calificativul Experimentat la proba orala la limba romana, in aceasta prima sesiune.

Pentru cei ce nu reusesc sa promoveze examenul in sesiunea din iunie, va mai exista o sesiune, in toamna, unde pot promova examenul, beneficiind de pastrarea notelor bune din prima sesiune, daca va fi cazul.

In cazul in care nici in a doua sesiune nu va reusi promovarea, cel mai probabil se va resemna, din nefericire.

Procentajul celor ce revin sa sustina Bacalaureatul, dupa ce au esuat in primul an, este de aproximativ 80%.

In acest caz, putem vorbi de inca un tanar roman care ajuta vecinii de peste granita la dezvoltarea industriei…agricole!

Sursa foto


Citeste si alte articole scrise de Mihai Teodorescu
○ Impactul televiziunii in viata adolescentilor