Nu, nu vreau sa promovez sau sa discutam politica. Vreau doar sa discutam despre lucruri inteligente si cum un bancher cu studii in filosofie a reusit sa devina cel mai tanar presedinte al Frantei.

Chiar daca putini i-au dat sanse, Macron a dovedit un lucru important: printr-un plan bine pus la punct si prin formarea unei echipe din oameni foarte priceputi in domeniul lor de activitate, poti sa ajungi exact unde iti propui.

In acest caz, in fotoliul de presedinte.

Inainte sa dezvoltam subiectul, as vrea sa plec de la ocupatia avuta de Macron inainte: bancher de investitii. Nu sunt in masura sa dau un verdict privind cat de bun este in politica, dar pot spune cu incredere ca este un om inteligent.

Nu este deloc usor sa fi bancher de investitii si consider ca a contat mult acest aspect in deciziile luate de el in perioada campaniei electorale.

Banca Rothschild, cea la care a lucrat Macron, este considerata de mai bine de doua veacuri drept centrul finantelor mondiale, multi experti fiind de parere ca ea este cea care conduce lumea din punct de vedere economic.

Nu stiu cate persoane de doar 30 de ani, aceasta fiind varsta la care Macron a facut pasul spre Rothschild, ar fi avut curajul sa ia aceeasi decizie. Oportunitatile sunt imense, desigur, dar si riscul este unul pe masura.

Actualul presedinte al Frantei a decis sa isi asume acest risc, o alta dovada a faptului ca este inteligent. In doar cativa ani si-a castigat titulatura de “Mozart al finantelor”, fiind consilierul celor de la Nestle in achizitia de 12 miliarde de dolari a unei subsidiare Pfizer in anul 2012.

Dupa ce si-a dezvoltat un background solid in domeniul economic, lucrand la Rothschild, Macron a stiut ca acela este momentul sau.

La 4 ani distanta a facut pasul major spre politica, fiind numit ministru al economiei. De aici, lucrurile si-au urmat cursul normal.

Nu vreau sa aprofundam mai mult subiectul, pentru ca ne-am apropia prea tare de politica, si am spus inca de la inceput ca nu vreau asta. Am vrut doar sa prezint o poveste de succes a unui om care a stiut foarte bine ce-si doreste de la viata, a fost dispus sa-si asume riscuri si a stiut sa se inconjoare de cei mai buni oameni.

Sursa foto: thedailybeast.com


Citeste si alte articole despre economie
○ Efectele negative ale cresterii salariului minim pe economie
○ Scurta istorie a leului romanesc
○ Banii, necesitate sau dorinta?