După îndelungi negocieri între cluburi din zona asiatică şi clubul de fotbal spaniol Villarreal, pentru transferul africanului Cédric Bakambu, agențiile de presă străină anunță faptul că există un acord final între Villarreal şi Beijing Guoan. În jur de 40 de milioane de euro urmează să primească clubul situat în prezent pe poziția a șasea în LaLiga, un record absolut pentru “submarinul galben”. Suma totală pe care va trebui să o plătească clubul Beijing Guoan este de 74 de milioane de euro, cu toate taxele incluse.

Transferat de la Bursaspor, în anul 2015, pentru doar 7.4 milioane de euro, Bakambu va pleca pentru o sumă de zece ori mai mare, după doar trei ani petrecuți în Spania. Congolezul ar urma să devină cel mai scump jucător african din istorie, în prezent recordul fiind deținut de fotbalistul celor de la Liverpool, Mohamed Salah, transferat în vara trecută în schimbul a 42 de milioane de euro (impozite incluse).

Atacantul de 26 de ani va semna un contract valabil pe o perioadă de 4 ani și va primi un salariu brut anual de 18 milioane euro în China. Astfel, suma pe care chinezi o vor plăti pentru aducerea atacantului african va trece lejer de 100 milioane de euro. Conducătorii clubului Beijing Guoan anunțau la începutul acestei săptămâni că sunt interesați de doi jucători ce evoluează în Europa, cel de al doilea pe lista chinezilor fiind chiar starul Borussiei Dortmund, Pierre-Emerick Aubameyang.

În ciuda încercărilor Federației Chineze de a stopa transferurile pe sume exorbitante, prin introducerea unor impozite greu de înțeles, cei de la Beijing dau de înțeles că sunt dispuși să achite în jur de 100 de milioane de euro pentru aducerea lui Aubameyang, stabilind astfel record după record.

Sursă imagine principală: fourfourtwo.com


Citește și alte articole despre sport
○ Kamil Stoch câştigă toate cele patru ediții de la Turneul celor patru trambuline, egalând recordul lui Sven Hannawald