Născută în anul 2000, sportiva Bianca Vanessa Andreescu este noua stea a tenisului canadian. Deși este dublă câștigătoare de Grand Slam la junioare, în proba de dublu, anul acesta reușind victorii în ultimul act la French Open și Australian Open, despre Bianca se vorbește destul de puţin în presa din România.

Canadianca cu părinți români a reușit în luna iunie unul dintre cele mai importante rezultate din cariera sa, trecând de calificări și ajungând in premieră în primul tur la Wimbledon, la senioare.

Mai mult decat atât, sportiva din Canada este văzută de casele de pariuri ca favorită la victorie în acest prim tur.

Bianca Andreescu se situează în prezent pe poziţia 155 în clasamentul mondial WTA, iar în eventualitatea accederii în turul doi la Wimbedon, poate urca 18 locuri, până pe poziţia 137.

Calculele pot merge mai departe de atât. Există și posibilitatea ca tânăra de doar 17 ani să intre în top 100, după turneul de pe iarba londoneză. Acest lucru pare însă destul de improbabil, aceasta având nevoie de cel puţin cinci victorii aici, doar printr-o prezenţă în sferturile de finală acumulând îndeajuns de multe puncte.

Pe partea de tablou pe care evoluează Bianca, posibilele adversare în drumul acesteia către top 100, pot fi Timea Bacsinszky (turul doi), Agnieszka Radwanska (turul trei), Makarova/Kuznetsova (turul patru), iar într-un final, Angelique Kerber (sfert de finală).

Ce este mai interesant, dacă este să privim îndeaproape stilul de joc dezvoltat de Bianca, putem remarca similitudini cu stilul de joc al Simonei Halep, cea despre care Bianca Andreescu spune că este tenismena sa preferată.

Sursă foto


Citește și alte articole despre Wimbledon
○ Schimbări la vârful ierarhiei mondiale în tenisul feminin