C.M.E Group, cea mai mare bursă de derivate din lume, a anunțat faptul că planuiește să introducă contracte de tip futures pentru Bitcoin. Acest lucru se va întâmpla până la finalul acestui an, conform C.M.E Group.

În acest context, Bitcoin a depășit astăzi pentru prima dată pragul de 6600 de dolari, atingând un nou maxim istoric. Criptomoneda a trecut astfel de un nou prag psihologic important, după ce cu mai puțin de două săptămâni în urmă, aceasta a înregistrat în premieră prețul de 6000 de dolari.

Bitcoin, ajuns la prețul de 6600 de dolari.
Bitcoin, ajuns la prețul de 6600 de dolari.

Bitcoin s-a bucurat de o creștere de preț de peste 65% în ultima lună. La 1 octombrie, un Bitcoin valora puțin sub 4300 de dolari.

“Grupul nostru urmărește mereu să aduca noi produse pe piață și […] având în vedere interesul crescut al clienților pentru piața criptomonedelor, am decis să introducem acest nou instrument financiar într-o piață complet reglementată”, spune Terry Duffy, CEO al CME Group, într-un interviu acordat publicației Bloomberg.

C.M.E Group este cel mai mare operator de instrumente financiare derivate la nivel global. Printre altele, acesta deține indicii S&P 500 și Dow Jones Industrial Average.

Sursă imagine principală: businesstimes.com.sg


Citește și alte articole scrise de Paul Achim
○ Nouă ani de la nașterea Bitcoin