C.M.E Group, cea mai mare bursă de derivate din lume, a anunțat faptul că planuiește să introducă contracte de tip futures pentru Bitcoin. Acest lucru se va întâmpla până la finalul acestui an, conform C.M.E Group.

În acest context, Bitcoin a depășit astăzi pentru prima dată pragul de 6600 de dolari, atingând un nou maxim istoric. Criptomoneda a trecut astfel de un nou prag psihologic important, după ce cu mai puțin de două săptămâni în urmă, aceasta a înregistrat în premieră prețul de 6000 de dolari.

Bitcoin, ajuns la prețul de 6600 de dolari.

Bitcoin, ajuns la prețul de 6600 de dolari.

Bitcoin s-a bucurat de o creștere de preț de peste 65% în ultima lună. La 1 octombrie, un Bitcoin valora puțin sub 4300 de dolari.

„Grupul nostru urmărește mereu să aduca noi produse pe piață și […] având în vedere interesul crescut al clienților pentru piața criptomonedelor, am decis să introducem acest nou instrument financiar într-o piață complet reglementată”, spune Terry Duffy, CEO al CME Group, într-un interviu acordat publicației Bloomberg.

C.M.E Group este cel mai mare operator de instrumente financiare derivate la nivel global. Printre altele, acesta deține indicii S&P 500 și Dow Jones Industrial Average.

Sursă imagine principală: businesstimes.com.sg


Citește și alte articole scrise de Paul Achim
○ Nouă ani de la nașterea Bitcoin


Profilul autorului Paul Achim

Îmi propun să ofer oamenilor informații utile din domeniul blockchain și al criptomonedelor; în acest sens am creat și seria de conferințe CriptoCon. Sunt pasionat de tehnologie și economie.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *