Zilele trecute s-a încheiat și această a patra ediţie a turneului din București, ambele trofee de la BRD Bucharest Open, atât cel din proba de simplu, cât și cel din proba de dublu rămânând în capitală, graţie dublei reușite de sportiva Irina Begu.

Născută chiar în București, Irina bifează această performanţă chiar la revenirea în turneu, după o pauză de doi ani în care a preferat să nu participe. Singura participare a sportivei data din anul 2014, atunci când a reușit o singură victorie, deși a participat și în proba de simplu, dar și în cea de dublu.

Eliminată în proba de simplu încă din primul tur, Begu reușise să câștige doar un singur meci în tot turneul de la București, în primul său meci de dublu, fiind eliminată apoi în turul următor.

Lucrurile nu au stat la fel și în acest an, iar Irina Begu a reușit, printr-un joc ce creștea de la o zi la alta, să se impună în ultimele două meciuri de simplu în faţa a două favorite ale turneului, Carla Suarez Navarro (7-5, 7-5), în semifinală, și Julia Gorges (6-3, 7-5) în finală.

La dublu, Irina a făcut pereche cu o altă româncă, Raluca Olaru, cuplul format din cele două fiind favorit să câștige, încă de la debutul turneului, lucru ce s-a și întâmplat, în finală impunându-se în faţa cuplului Mertens-Schuurs.

Ce este cel mai remarcabil în cazul dublei performanţe reușite de Begu este faptul că sportiva noastră nu a pierdut nici măcar un set, în toate cele nouă confruntări.

Pentru victoriile sale, Irina Begu va primi peste 70.000$, dar și 280 puncte în clasamentul WTA, urcând astfel 20 de locuri, până pe poziţia 38.

Sursă foto: ProSport


Citește și alte articole despre sport
○ Câte echipe românești rămân în Cupele Europene după turul trei preliminar?
○ Impactul substanţelor interzise în sport (1928-2017)