Brigitte Bardot a fost, în mod cert, una dintre cele mai apreciate şi mai iubite actrițe din lume. Brigitte a contribuit la progresul cinematografiei, prin talentul său ajungând extrem de apreciată în Franța.

Un sex-simbol al acelor vremuri, Brigitte a ştiut cum să se folosească de frumusețea sa pentru a-şi face loc în frunte. Apariția sa de la Cannes, din anul 1953, pe când era doar o tânără aspirantă la succes, în vârstă de 18 ani, a întors toate privirile celor prezenți.

Probabil succesul ei a depins de primul său soț, Roger Vadim, cel pe care îl întâlnește pentru prima oară în anul 1950, pe când avea doar 15 ani. Brigitte nu era atrasă de actorie, însă influența lui Roger, cel ce era regizor de film, avea să îi dea planurile peste cap.

Doi ani mai târziu, Brigitte are primul său rol, în filmul de comedie Crazy for Love. Urmează alte 14 roluri, până la prima sa apariție majoră, în filmul soțului ei: “And God created woman”. Această producție avea să fie un succes neașteptat, Brigitte Bardot devenind un star internațional.

Numele acesteia a început să fie asociat cu termenul de “sex kitten”, ce descria stilul acesteia nonconformist. Căsnicia cu Roger se destramă în doar cinci ani, Brigitte având relații intime cu unul dintre colegii alături de care a jucat în filmul soțului ei.

Jean-Louis Trintignant, actorul francez câștigător al premiului Cannes pentru cel mai bun actor, în anul 1969, a fost alături de Brigitte vreme de doi ani. Viața personală a actriței a fost extrem de controversată, probabil acesta fiind singurul aspect ce nu i-a permis să se bucure de faima întregului glob.

La vârsta de 39 de ani alege să se retragă din actorie, dedicându-şi timpul fundației sale de ajutorare a animalelor. Brigitte a donat mai bine de 100.000 de dolari pentru o campanie de sterilizare a câinilor din Bucureşti, luând astfel contact cu România.

Astăzi, celebra franțuzoaică împlinește 83 de ani, însă, în ciuda vârstei, reuşeşte să îşi păstreze trăsăturile care au consacrat-o.

Sursă imagine principală: careergirldaily.com


Citește și alte articole din categoria “Atunci, acum”
○ Charlie Sheen: viața tumultoasă a actorului ajuns la 51 de ani