Al doilea oraș ca mărime din Cehia, unul dintre centrele culturale ale țării, dar şi centrul provinciei Moravia, Brno a fost inclus de către UNESCO pe lista orașelor creative de pe glob, devenind al doilea oraș din Cehia de pe această listă, şi al 180-lea din lume.

Oraşul care i-a dat lumii pe compozitorii Leoš Janáček şi Erich Wolfgang Korngold devine oraşul muzicii, acesta fiind domeniul pe care Brno excelează, dar şi criteriul pentru care a pătruns în această rețea a celor de la UNESCO.

Vizita in Brno, Cehia.

Municipalitatea oraşului s-a angajat să participe la dezvoltarea parteneriatelor, să includă cultura şi evenimentele culturale în planurile viitoare de dezvoltare şi să încurajeze cetățenii să fie parte activă în acest proces.

Brno este cunoscut la nivel global pentru multitudinea de stiluri muzicale ce se pot auzi în festivalurile organizate aici. Festivalul Internațional de Muzică din Brno este unul dintre cele mai vechi astfel de evenimente dedicate muzicii, de pe întreg globul. Lansat în 1966, într-un moment în care instituțiile artistice din Brno au ieșit din izolare grea și și-au recăpătat poziția internațională, festivalul şi-a pierdut din nuanță în ultimul deceniu.

Festivalul Janáček, ajuns în anul acesta la ediția cu numărul cinci, rămâne cel mai în vogă eveniment dedicat muzicii de operă din Cehia. Festivalul Internațional de Folclor, ajuns la a XXVIII-a ediție, alături de Festivalul Apokalypsa completează lista evenimentelor muzicale importante, organizate în Brno.


Citește și alte articole despre turism
○ Aventură italiană: vizită în Florența, orașul pictorilor Botticelli, Michelangelo și Da Vinci