La debutul celei de a patra săptămâni de #călătorimcunoaștem ne îndreptăm către Moldova, și vom vorbi despre unul dintre cele mai frumoase locuri de pe teritoriul ţării vecine.

Probabil orice locuitor al României cunoaște tradiţia bogată a moldovenilor, atunci când vine vorba de vinuri. O sumedenie de crame împânzesc fiecare orășel din Republica Moldova, vinul fiind poate simbol naţional pentru aceștia.

Tocmai pentru a se bucura de acest produs, atât de respectat, și comercializat în atât de multe variante, în Moldova există o zi naţională a vinului, sărbătorită de toţi cetăţenii prin diverse expoziţii, degustări, petreceri.

Poate cel mai frumos loc de pe teritoriul Moldovei, în care se depozitează vin, iar străinii sosesc pentru degustări este Beciul de vinuri din Cricova, unul dintre cele mai lungi coridoare subterane de pe întreg globul. Mai bine de 80 de kilometri de pasaje subterane adăpostesc peste un milion de sticle de vin, producţii de pe întreg globul.

Însă producţia de vinuri nu este totul. Istoria există în regiunile din Moldova, iar orașul Bender este locul unde orice pasionat de istorie este obligatoriu să ajungă.

Aici putem vedea Cetatea Bender, o fortificaţie medievală cu o arhitectură occidentală ce se păstrează în condiţii ideale chiar și în prezent, la mai bine de 500 de ani de la debutul construcţiei sale.

Așa cum este firesc, Moldova poate fi vizitată, ca orice alt stat european, nu doar pentru istorie ori cultură, ci și pentru anumite zone, clădiri, peșteri naturale ori păduri unice.

În această categorie se pot încadra cu ușurinţă Peștera „Emil Racoviţă”, cea mai mare astfel de galerie subterană studiată, de pe întreg teritoriul european, ori Mănăstirile Rupestre, ce de mult au fost abandonate, și, de asemenea, de mult nu se mai construiesc astfel de edificii în stânci.

Sunt multe lucruri de scris despre Moldova, despre experienţele inedite pe care ni le poate oferi o vizită în această minunată ţară, ori despre bunătatea oamenilor ce nu cu mult timp în urmă sperau într-o unire cu România.

Săptămâna viitoare vom scrie despre orașul ce trebuie în mod obligatoriu vizitat într-o viaţă, oraș ce se regăsește pe teritoriul Moldovei, nefiind vorba despre capitala Chișinău.

Sursă foto: fotokiri.com


Citește și alte articole despre turism
○ Cum devine Sibiul o feerie în luna iulie