Situat pe coasta nordică a Columbiei, orașul Cartagena de Indias este unul dintre orașele cu ieșire la ocean ce înregistrează anual creșteri semnificative ale calității condițiilor oferite. Tocmai din acest motiv, numărul turiștilor ce aleg ca destinație de vacanță Cartagena de Indias este în creștere.

Deși vorbim de unul dintre cele mai importante centre de comerț și de transport de pe teritoriul Columbiei, bugetul orașului continuă să fie asigurat, într-o bună măsură, de pe urma turismului.

Numele orașului a fost pus în timpul colonizării spaniole, după numele orașului spaniol Cartagena, adesea cele două orașe fiind confundate.

Climatul blând, specific regiunii Caraibe, alături de arhitectura spectaculoasă a clădirilor fac din Cartagena un loc magic, ce trebuie descoperit. Orașul este încărcat de istorie, un motiv suplimentar pentru care turiști simpli, ori chiar istorici, se află în vizite temporare aici.

Apus in Cartagena de Indias.

Probabil orice istoric ne-ar recomanda o vizită la Cetatea San Felipe, aflată pe lista monumentelor istorice UNESCO, o clădire cu o arhitectură impresionantă.

UNESCO a selectat, de asemenea, portul, alături de monumentele din Cartagena ca fiind unele dintre cele mai semnificative construcții de pe teritoriul Columbiei din punct de vedere cultural, educațional și științific.

Palatul Inchiziției, a cărui construcție a început în anul 1610 și s-a finalizat mulți ani mai târziu, a fost locul în care au fost executate mai bine de 500 de persoane, între anii 1610-1640. De asemenea, acest palat se află pe lista recomandărilor istoricilor, dar și a agențiilor de turism ce oferă sejururi către Cartagena.

Biserica Iezuiților din San Pedro este o altă clădire a cărei construcții a început acum mai bine de patru secole, mai exact, în 1580. Aceste clădiri, alături de multe altele de pe teritoriul Cartagenei impresionează prin arhitectura lor absolut uluitoare.

Prețul pentru un sejur de șapte nopți în acest oraș este de doar 2.500 lei, în medie, la un hotel de trei stele.

Ceea ce scoate cu mult mai mulți bani din buzunarul unui călător european este biletului de avion, al cărui preț minim se ridică la 700 de euro, doar dus.


Citește și alte articole despre turism
○ Vukovar, orașul ce a renăscut în mai puţin de 25 de ani