Grandioasa construcție ce domină orașul Hunedoara este un punct de reper important în turismul românesc, orașul Hunedoara fiind adesea vizitat de către persoanele atrase de cultură şi istorie doar datorită existenței Castelului Corvinilor.

Vizitat în precedentul an de 300.700 de persoane, Castelul Corvinilor continuă să atragă turiști, numărul acestora triplându-se într-o comparație cu numărul celor veniți în vizită în anul 2012. Văzut de foarte mulți ca fiind cel mai frumos castel din România, istoria acestui loc atrage şi regizori de film, multe producții importante fiind jucate aici.

Impunătoarea fortăreață a fost construită la mijlocul secolului al XV-lea, în timpul domniei voievodului Iancu de Hunedoara, finalizarea lucrărilor la castel făcându-se spre finalul secolului, în anul 1481. Primele reamenajări ale sălilor din castel se fac în secolul al XVII-lea, la ordinul principelui de Transilvania, Gabriel Bethlen.

Castelul Corvinilor, poza veche.
Sursă foto: Adevarul

Cu toate acestea, cele mai importante lucrări ce au vizat restaurarea construcției se fac în secolul al XIX-lea, atunci când multe dintre decorațiuni sunt înlăturate şi înlocuite cu alte piese, specifice acelei perioade. Foarte multe legende se leagă de acest castel, însă acestea trebuiesc aflate la fața locului, fiind mult mai ușor de înțeles tot ceea ce a rămas scris.

Vizite la castel se pot face în orice zi din săptămână, până la orele 17:00, cu condiția înscrierii cu cel puțin 45 de minute înainte de închidere. Tarifele nu sunt exorbitante, un adult fiind nevoit să scoată din buzunar 20, 25 sau 30 de lei, în funcție de perioada din an în care alege să vizitele castelul.

Tariful scade foarte mult în cazul grupurilor de peste 30 de persoane, al elevilor, studenților sau pensionarilor. La aceste sume se adaugă taxele de 5, respectiv 15 lei, pentru cei care doresc să realizeze fotografii, respectiv clipuri video, în interiorul castelului.


Citește și alte articole asemănătoare
○ Sighișoara, centru medieval, inclus în patrimoniu UNESCO