Rambouillet, unul dintre cele mai spectaculoase castele de pe glob

Rambouillet, unul dintre cele mai spectaculoase castele de pe glob

În apropiere de capitala Franței, în regiunea Château de Rambouillet, chiar în inima pădurii, se află unul dintre cele mai frumoase castele de pe teritoriul Franței, o construcție cu o arhitectură ce ne aduce aminte de vechile fortificații britanice şi ne trimite cu gândul în trecut. Castelul, vizitat anual de zeci de mii de oameni, se găsește în interiorul pădurii Rambouillet, ce se întinde pe o suprafață de 200 de kilometri pătrați. Pădurile din această zonă sunt absolut fermecătoare, parcă dintr-o altă lume, una plină de mister şi culoare.

Oraşul în care în urmă cu mai puțin de două decenii aveau loc primele discuții pentru autonomia regiunii Kosovo, a devenit treptat un important centru turistic. Acest lucru se datorează în principal castelului Rambouillet, locul în care de-a lungul timpului au trăit șaptesprezece dintre președinții Franței. În castel au fost semnate decrete importante, au avut loc întâlniri de rang înalt şi s-au desfăşurat medieri ale conflictelor europene. Castelul a fost la început conac, abia din anul 1783, la mai bine de patru secole de la construirea sa, căpătând o importanță istorică. În acel an, regele Ludovic al XVI-lea decide să achiziționeze conacul, pentru a-şi extinde domeniul de vânătoare.

Castelul Rambouillet din Franta.
Sursa foto: photobucket.com

Transformarea într-un veritabil castel avea să se producă în perioada de domnie a lui Napoleon, cel care de multe ori a ales să vină în Rambouillet pentru a-şi pune ordine în gânduri. Istorici notează faptul că Napoleon a fost prezent aici chiar şi în luna iunie a anului 1815, cu foarte puțin timp înainte de a fi exilat pentru a doua oară.

Cei care își doresc să viziteze castelul trebuie să știe faptul că este interzisă realizarea de fotografii sau videoclipuri în interiorul clădirii, încălcarea acestei prevederi fiind pedepsită conform legislației franceze. Interiorul acestei clădiri constituie secret de stat, astfel că fotografierea este permisă doar de la exterior, din perimetrul public. Absolut fascinant pe exterior, castelul este la fel de frumos şi la interior.Rambouillet, este, mai presus de orice, oaza de liniște a parizienilor, precum am putea spune că domeniul Știrbei este oaza de liniște a bucureștenilor. Pentru a ajunge în acest loc aveți nevoie de aproximativ 75 de euro, în preț fiind inclus un bilet dus către Paris şi un bilet de tren către Rambouillet. Pentru a vă caza în apropierea oraşului trebuie să mai scoateți din buzunar între 50 şi 100 de euro pe noapte, astfel că bugetul necesar este de aproximativ 300-500 euro.

Sursă foto: medium.com


Citește și alte articole despre turism
Castelul Corvinilor: istoria clădirii vizitate anual de un sfert de milion de persoane


Articole asemănătoare

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *