Termenul de SEO este o prescurtare din limba engleza, traducandu-se search engine optimization. Adica optimizare pentru motoarele de cautare.

Cum poti face aceasta optimizare si ce inseamna mai exact dincolo de definitie, o sa iti prezint in randurile de mai jos.

Motorul de cautare Google se bazeaza pe cateva sute de algoritmi pentru a afisa rezultatele organice in paginile de cautari. Toti acesti algoritmi analizeaza cat de optimizat este site-ul in cauza si calculeaza pozitia pe care ar trebui sa se situeze.

Trebuie sa stii ca focusul Google este pe calitate si pe utilizator, deci daca ai de gand sa optimizezi un site cu continut duplicat, ar fi bine sa te mai gandesti.

SEO este impartit in doua mari categorii:

– off page
– on page

Formula SEO = On Page + Off Page
Search Engine Optimization = On Page SEO + Off Page SEO / Sursa foto
1. Ce este SEO off page

SEO off page se refera la tehnici de optimizare in afara site-ului tau: obtinerea de backlink-uri relevante de pe alte domenii, mentionarea brand-ului in diferite publicatii, semnale sociale, etc.

Trebuie sa fii atent cand iti pregatesti strategia off page deoarece daca abuzezi de anumite tehnici si Google considera ca procesul nu este natural, risti o penalizare.

2. Ce este SEO on page

Dupa cum ii spune si numele, este vorba despre paginile interne ale site-ului. Optimizarea codului sursa pentru o incarcare rapida, folosirea meta tag-urilor corect, optimizarea imaginilor, indexarea doar unui anumit tip de pagini, si lista poate continua.

Daca esti o persoana care are rabdarea de partea ei si vrea sa invete SEO, iti spun inca de pe acum ca nu va fi un lucru usor. Trebuie sa te familiarizezi cu fiecare tehnica in parte si mai apoi sa testezi pentru a vedea care da roade si care nu.

Dar merita. Merita pentru ca in continuare, chiar si in 2017, SEO ramane cel mai profitabil canal de marketing online.

→ Vrei sa primesti articole despre SEO direct pe e-mail? Aboneaza-te la newsletter!

Citeste si alte articole despre SEO
○ Timpul petrecut pe pagina, un factor SEO extrem de important