Cu doar patru etape înainte de încheierea turului de campionat, clubul Pandurii Târgu Jiu se află pe prima poziție retrogradabilă în liga a doua, în ciuda tuturor declarațiilor şi previziunilor de dinainte de a se da startul acestui sezon.

Deşi era văzută ca una dintre principalele favorite la promovare, Pandurii a intrat în hora retrogradării încă din primele etape, lotul subțire şi lipsit de experiență aducând clubul în această situație ingrată. Managementul defectuos al celor ce au fost la cârma clubul gorjean a condus, într-un final, la retrogradarea în liga a doua, după 12 ani consecutivi petrecuți în primul eșalon.

Abandonarea proiectului de către asociați a reprezentat a doua mare problemă a echipei locale de fotbal, rămasă fără finanțarea principalului creditor, CE Oltenia, încă din returul campionatului trecut. În urma unor decizii ale cabinetului Cioloş, companiile ce nu se aflau într-o situație favorabilă din punct de vedere financiar au primit aviz negativ pentru finanțarea activităților sportive.

Complexul Energetic Oltenia
Sursă foto: cvlpress.ro

Odată cu retrogradarea s-a golit şi visteria clubului, astfel că Pandurii a fost părăsită de toți jucătorii exponențiali, cu o singură excepție. De asemenea, întregul executiv a ales să plece de la Târgu Jiu, singura grijă a acestora fiind propriile salarii.

Performanțele reușite de Pandurii au fost umbrite de insolvență şi de retrogradare, însă povestea pare departe de a se fi încheiat. În prezent, salvarea clubului poate fi asigurată doar printr-o investiție majoră, ce întârzie să apară. Deşi se vorbea despre un potențial interes al unor oameni de afaceri din județ, nimic nu s-a materializat, astfel că desființarea este foarte aproape.

Pentru ca problemele să se adâncească şi mai mult, unul dintre sponsorii principali, dintre cei ce rămăseseră alături de club, a ales să îşi retragă finanțarea, anunțul fiind făcut chiar în această săptămână, într-o perioadă în care cuvântul “desfințare” a fost pe buzele celor care controlează destinele clubului.

Cu toate acestea, în concordanță cu prevederile legale impuse de către guvernele anterioare, CE Oltenia poate relua finanțarea către sportul gorjean, situația materială pe acest an a companiei energetice permițând acest lucru.

Actualul manager al Complexului Energetic Oltenia a refuzat să mai discute despre finanțarea clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu, astfel că incertitudinea planează în continuare în jurul activității viitoare a clubului.