Surpriză de proporții în optimile turneului de Mare Şlem de la Australian Open, primul de o asemenea anvergură din acest sezon. Sârbul Novak Djokovic, fost lider mondial, câștigător în șase rânduri la AO, aflat la revenire după accidentarea ce l-a ținut departe de terenul de tenis mai bine de un an, a fost învins de către tânărul Chung Hyeon. Sud-coreeanul a evoluat la cel mai înalt nivel al său şi s-a impus în doar trei seturi, scor 7-6, 7-5, 7-6. La finalul confruntării, asiaticul a vorbit despre adversarul său, spunând că întreaga sa carieră a încercat să copieze mișcările acestuia.

Chung este primul jucător coreean care ajunge în faza sferturilor de finală la un turneu de Grand Slam. Întâmplarea face ca în următorul meci să dea tot peste un jucător ajuns în mod surprinzător în această fază a competiției, astfel că în semifinale vom regăsi un nume mai puțin cunoscut. Americanul Tennys Sandgren va fi adversarul lui Chung în confruntarea pentru un loc în semifinalele turneului. Sandgren a reuşit o calificare miraculoasă în sferturile de finală, după ce în turul trecut a dispus de austriacul Dominic Thiem, actualul număr cinci mondial.

Australian Open: Chung l-a învins pe Djokovic şi va evolua pentru un loc în semifinale împotriva lui Sandgren

Numărul 97 ATP, Sandgren a stat pe teren aproape patru ore în confruntarea cu Thiem, cu doar jumătate de oră mai mult decât evoluase Chung. Asiaticul este câștigătorul turneului NextGen desfăşurat anul trecut în Italia, la care au participat câțiva dintre tinerii jucători aflați în top 100 ATP. În afara acestuia, a reuşit să câştige un singur turneu Masters, dar şi alte câteva Challenger. Trebuie ținut cont de faptul că Chung are doar 20 de ani, iar ascensiunea sa poate continua.

De partea cealaltă, Sandgren a participat în sezonul trecut pentru prima oară în turnee de Grand Slam, asta deşi a ajuns deja la vârsta de 26 de ani. Câștigătorul acestei confruntări va ajunge în semifinalele turneului, acolo unde va evolua împotriva învingătorului din meciul Tomas Berdych-Roger Federer.

Sursă foto: si.com


Citește și alte articole despre tenis
Hawk-Eye Live, premieră absolută în tenis