La data de 2 februarie 1993, în urmă cu exact 25 de ani, fotbalul românesc pierdea un jucător legendar, “Mișa” Klein stingându-se din viață la vârsta de doar 33 de ani. Fostul jucător al Corvinului Hunedoara, Dinamo şi Bayer Uerdingen şi-a găsit sfârşitul departe de locul care îi devenise casă şi de suporterii care îl elogiau şi cărora le promisese că se va întoarce. Poreclit “unicul căpitan” de către suporterii clubului Corvinul Hunedoara, pentru care a evoluat aproape întreaga sa carieră, Mişa rămâne în istoria fotbalului ca unul dintre cei mai de valoare fundași care au evoluat vreodată în campionatul intern.

Michael Klein a debutat la Corvinul înainte de a împlini vârsta majoratului, iar în cei 14 ani petrecuți la Hunedoara a evoluat de 313 ori, marcând peste 30 de goluri, în ciuda faptului că evolua pe linia de fund. Mişa era un jucător complet, iar faza de atac nu îi era deloc o necunoscută. În anul 1981, chiar în sezonul în care Corvinul a reuşit să se claseze pe poziția a treia în campionatul intern, Michael Klein debutează la selecționata națională a României, într-un amical împotriva Bulgariei.

Misa Klein, Corvinul.
Sursă foto: hunedoaralibera.ro

Din anul următor, Klein devine om de bază în națională, până la finalul carierei ajungând să bifeze 90 de evoluții în tricoul echipei naționale. Klein pune umărul la calificările României de la Campionatul European din 1984 si Campionatul Mondial din 1990. La ambele turnee finale joacă titular, în toate meciurile. La vârsta de 27 de ani se transferă la Dinamo, alături de care ajunge până în semifinalele Cupei Cupelor, la primul şi ultimul său sezon în tricoul “câinilor roșii”. În anul 1991, Klein face pasul către Bayer Uerdingen, iar visul său, acela de a evolua în Germania, devine realitate.

Pe 2 februarie 1993, în timpul unui antrenament în sala de forță a echipei Bayer Uerdingen, Mişa a resimțit dureri în zona toracică şi a solicitat ajutorul medicului echipei. Până la apariția medicilor de pe Ambulanță, inima lui Klein s-a oprit şi nu a mai vrut să pornească. Un atac de cord, survenit pe fondul unei afecțiuni cardiace nedepistate până la acel moment, dar şi a oboselii fizice acumulate i-a cauzat acestuia decesul subit.

Astăzi, la 25 de ani de la decesul fotbalistului, primăria din Hunedoara organizează un eveniment în cadrul căruia Klein va fi omagiat. Conform CJ, în cadrul evenimentului va fi dezvelită o statuie a sportivului şi va fi organizat un meci demonstrativ, între naționala de fotbal a României din sezonul 1990-2000 şi Corvinul Hunedoara, la Corvinul urmând să fie prezenți jucători ce au evoluat aici între 1980 şi 1990.

Sursă foto: GSP


Citește și alte articole asemănătoare
Ion Oblemenco – 21 de ani fără “Tunarul din Bănie”