M-am intrebat, in mod firesc, inca de dinainte de a incepe sa scriu primele articole, care e probabilitatea ca prin lipsa unor informatii contradictorii, articole false sau prin nepromovarea inculturii exista vreo sansa ca acest format sa fie promovat in Romania.

In general sunt foarte echilibrat si deseori refuz sa generalizez, dar de data aceasta scriu din postura celui ce nu se afla la prima sa tentativa. In ultima vreme locurile de socializare online au devenit din ce in ce mai populate cu stiri din diverse surse, multe dintre acestea atragandu-mi atentia.

Ar fi fost destul de greu sa nu imi atraga atentia un articol despre un nou sfarsit al omenirii sau un articol despre…libidoul fiecaruia in functie de luna in care ne-am nascut.

Culmea, ambele articole proveneau din aceasi sursa, in acest caz.

Vorbim, intr-un fel de combinatia ideala, un articol neveridic si un articol cel putin aberant. Nu, nu am citit articolele, nu era nevoie sa fac asta. M-am multumit cu titlurile lor. Nu, nu sunt abonat la respectiva publicatie, stirile erau sponsorizate.

Oare trebuie sa mentionez faptul ca respectiva publicatie este una dintre cele mai profitabile din Romania, sau despre faptul ca nu e un caz singular?

In general se cauta monetizare, folosindu-se de forma cea mai simpla de a se ajunge la profit. Reclame, o sumedenie de reclame si cat mai multe articole.

Majoritatea articolelor de un senzational iesit din tipare, dar fara niciun sambure de adevar.

Dar asta conteaza?

E greu de crezut faptul ca un articol despre Marie Curie, dubla laureata a Premiului Nobel va aduce mai multi cititori decat un articol despre o oarecare Marie Curie, dansatoare la bara, insa tocmai din acest motiv existam.

Noi, si voi, cititorii publicatiei.

Va multumim.