Pe 24 noiembrie 1991, la doar o zi de la declarația de presă în care anunța că suferă de SIDA, Freddie se stinge din viață, din cauza complicațiilor pulmonare date de sindromul imunodeficienței. Amintit ca unul dintre cei mai celebri interpreți din istorie, Freddie a oferit numeroase cântece care s-au clasat ani de zile pe primele poziții în topurile muzicale.

Farrokh Bulsara, pe numele său real, Freddie Mercury, aşa cum a ajuns cunoscut pe întregul glob, s-a născut în Zanzibar, Africa de Est. În urma Revoluției din Zanzibar, Freddie este nevoit să plece din țara sa natală, astfel că întreaga sa familie se mută într-un mic oraș de la periferia Londrei.

În anul 1970, pe când avea doar 23 de ani, se alătură chitaristului Brian May și bateristului Roger Taylor, formând împreună trupa “Queen”. În aceeaşi perioadă își schimbă numele de familie, din Bulsara în Mercury. Freddie Mercury era descris de puțini săi prieteni ca fiind un singuratic, un om introvertit şi foarte cumsecade.

Vocea sa absolut încântătoare l-a propulsat în foarte puțin timp în topurile celor mai apreciați interpreți britanici, asta deşi trupa Queen a fost la început criticată. A fost votat al 59-lea în sondajul BBC al celor mai mari 100 de britanici din toate timpurile, iar alături de trupa Queen a pătruns în galeria dedicată celor mai buni artiști “rock&roll” din toate timpurile, Rock and Roll Hall of Fame.

În amintirea celui plecat de lângă noi la doar 45 ani, vă lăsăm să vă delectați cu una dintre piesele care le-a adus succesul celor de la Queen, într-o interpretare unică.

Sursă imagine principală: queenphotos.files.wordpress.com


Citește și alte articole asemănătoare
○ Original Dixieland Jass Band: debutul muzicii jazz