Țara cu cea mai accelerată creștere economică din lume, dar şi cu cel mai mare progres făcut în comerțul electronic, a transmis un document Organizației Mondiale a Comerțului, cu privire la ședința comună ce urmează să se desfășoare înainte de sfârșitul acestui an, la care se așteaptă să se discute despre o serie nouă de reglementări în domeniul e-commerce. India anunță că va boicota orice negociere ce va oferi acces nelimitat pe piață companiilor străine.

Reprezentantul Indiei a declarat că țara sa va continua activitatea din cadrul programului de lucru privind comerțul electronic, bazat pe mandatul și orientările existente. Acesta a mai susținut faptul că este nevoie de comerțul electronic, ce ajută la dezvoltarea Indiei, dar că nu își doreşte să existe discuții, deoarece multe țări nu înțeleg care sunt repercusiunile introducerii unor noi reguli.

India a cerut, de asemenea, Consiliului General, să aibă în vedere rapoartele agențiilor responsabile de punerea în aplicare a programului de lucru, şi să vină cu un nou raport la următoarea sesiune a conferinței ministeriale. Comerțul electronic a intrat în OMC în 1998, când țările membre au convenit să nu impună taxe vamale asupra transmisiilor electronice.

Cu toate acestea, începând cu anul trecut, multe țări au făcut observații cu privire la diferite aspecte ale comerțului digital. În timp ce Statele Unite au depus anul trecut o propunere privind comerțul electronic care interzice taxele vamale digitale, permiterea fluxurilor transfrontaliere de date, promovarea unui internet liber și deschis și prevenirea barierelor de localizare, China dorește norme mai ușoare pentru bunurile comandate prin internet, dar livrate fizic.


Citește și alte articole despre India
○ India discută pe tema legalizării, în scopuri medicale, a drogurilor ușoare