Am avut astazi scurte discutii cu doua categorii de persoane diametral opuse. In principal, ca si preferinte muzicale, dar si cu conceptii diferite.

Mai exact, e vorba de un scurt schimb de replici cu un grup de rockeri si o conversatie ceva mai lunga cu un tiganus ce parea ca asculta manele.

Ambele discutii, purtate in mediul virtual, pe facebook.

Nu voi generaliza si atrag atentia ca fac referire la un grup restrans de persoane.

Desi asteptarile mele erau diferite, cu o conceptie gresita formata despre manelisti si cu gusturi indreptate catre prima categorie, am fost surprins.

In prima conversatie am avut o intrebare indreptata catre organizatorii unui concert rock, concert la care se pomenea ca va avea loc un “wall of death”. Am atras atentia faptului ca imi doresc sa vin cu o domnisoara si sa ascult muzica, localul unde urma sa se tina concertul fiind destul de micut, iar eu, dorindu-mi sa evit sa iau parte la imbranceli.

Mentionez ca nu era vorba de death metal, thrash sau ceva foarte agresiv si ca as fi platit si bilet.

Raspunsul lor?

Ce sa caut cu o fata la un concert rock.

Nu vedeti nicio problema in asta? Problema este alta.

Rockerii sunt singura categorie de oameni nemultumiti, care isi doresc promovarea fenomenului mai departe, in principal prin concerte in aer liber.

De partea cealalta, intr-o surpindere totala, am avut placerea unei discutii extrem de inteligente cu un tiganus pe tema diferentelor dintre muzica lautareasca, subgenul pe care el il prefera si manelele.

Fara pic de jignire, cu un limbaj absolut perfect.

Cum?