La data de 28 noiembrie 2002, în urmă cu exact 15 ani, Dan Tufaru ne părăsea, la doar 58 ani. Lumea artistică pierdea încă un actor excepțional, moartea lui Tufaru luându-i prin surprindere pe colegii acestuia de scenă. Calmul cu care își ducea la capăt rolurile l-au făcut pe Tufaru să pătrundă în elita stelelor teatrului şi televiziunii.

Trio-ul format de Dan Tufaru alături de Anda Călugăreanu, cea care avea să îi devină soție şi de Florian Pittiș, în serialul de divertisment “Profil pe 625 linii”, în regia lui Alexandru Bocăneț, avea să fie punctul culminant al carierei sale în televiziune.

Devenit actor încă de la vârsta de 21 de ani, imediat după absolvirea Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din Bucureşti, Dan Tufaru este distribuit la Teatrul Național din Craiova, însă își petrece cea mai mare perioadă din viața sa la Bucureşti.

Din anul 1976 şi până aproape de anul 2000 a jucat la Teatrul de Comedie, pentru ca în ultimii ani să urce pe scena Teatrului Evreiesc de Stat. Viața acestuia personală era una plină de tumult, șarmantul Dan Tufaru având probleme în primele sale două căsnicii, fiind acuzat de soțiile sale că nu este interesat să aibă o familie.

Anda Călugăreanu a fost singura femeie cu care actorul a avut un copil, pe care însă se pare că nu l-ar fi dorit, după spusele acesteia. Una dintre cele mai memorabile scenete în care Dan Tufaru a jucat este cea alături de Stela Popescu, pe care o puteți vedea mai jos.

Sursă imagine principală: 1616.ro


Citește și alte articole asemănătoare
○ Maria Tănase – divă, artistă și fenomen