Dacă şi tu faci parte din grupul „a început anul de o săptămână și nu am realizat nimic (îşi repune pătura în cap, oftează înfundat)”, atunci trebuie neapărat să purtăm o discuție despre cum te-ai putea salva de la o depresie inutilă doar începând de mai devreme. Adică de acum, din toamnă.

Logica e simplă, nu e absolut niciun mecanism complicat descoperit de cine știe ce geniu – odată ce începi de acum, la începutul anului următor va trebui doar să continui, și este cunoscut faptul ca e mai ușor să reîncepi sau să continui ceva, decât să începi de la zero.

Avantajul este acela că asupra ta nu va mai exista presiunea de a începe ceva, orice ar fi, doar pentru că a început un an nou, iar la acel moment nu vei mai fii nici copleșit de dezamăgirea că nu ai făcut încă nimic semnificativ.

Nu te vei mai simți pierdut, deci vei putea să îi îndrumi și pe alții – un alt lucru datorită căruia să te simți util!

Și, totuși, dacă tu și clișeul începutului chiar nu vă aveți în cele mai bune relații, cine spune că nu poți să începi de la mijloc?! Aşa cum unii zic, „hai de mâine”, tu vei zice, „hai din octombrie”. Este toamna ta, ordinea ta.

„De ce e toamnă? Și de ce pică frunza?”, se întreba, pierdut, Bacovia. Ei bine, ca să îți pice ție ideile mai bine în minte. Planifică, modifică, aplică, șterge. Mai bea o cană de ceai în timp ce clipești la griul cerului de pe fereastră. Reia, combină, îmbunătățește, renunță, reapucă-te.

Ianuarie nici măcar nu te va lua prin surprindere.


Citește și alte articole scrise de Cristiana Daraban
○ Într-un nu știu care sfârșit de vară


Profilul autorului Cristiana Daraban

Sunt mereu în căutare de noi provocări care să mă dezvolte. Ador să trezesc emoții prin ceea ce scriu, ceea ce fotografiez și îmi place să muncesc pentru tot ce am, motto-ul meu fiind un citat din cărțile lui Hemingway – „To Hell with luck! I’ll bring the luck with me.”.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *