De ce le place oamenilor să călătorească?!

De ce le place oamenilor să călătorească?!

Povesteam zilele astea cu o persoană foarte dragă mie, despre călătorii și despre destinații în care ne dorim să ajungem. Și mi-am pus următoare întrebare: De ce le place oamenilor să călătorească?!

Pare o întrebare simplă, și cred că nici dacă aș scrie toată viața mea, nu aș reuși să dau un răspuns cât mai cuprinzător. Dar pentru a evita să fiu subiectivă și să vorbesc doar din punctul meu de vedere, m-am hotărât să fac un experiment: am lansat această întrebare pe Facebook și le-am spus oamenilor să dea un răspuns sincer. Răspunsurile lor unice, uimitoare și pline de sensuri, m-au făcut să îmi doresc și mai mult să călătoresc. Sper să vă transmită și vouă aceeași dorință!

Mai jos vă prezint câteva din răspunsurile la întrebarea „De ce îți place să călătorești?”

Îmi place să călătoresc pentru că....
Sursă foto needitată: guardianwingstravel.com

Îmi place să călătoresc pentru că, „a călători” merge mână-n mână cu „a descoperi”. Descoperi lăuntrul tău care a scăpat din colivia monotoniei și a rutinei, îl lași să zburde grațios pe meleagurile întâlnite, simțindu-te conectat și viu!

Îmi place să călătoresc pentru că, vreau să descopăr lumea și să văd minunățiile create de Dumnezeu.

Îmi place să călătoresc pentru că văd viața ca o excursie în sine și fiecare suntem într-o anumită bucățică și ar fi păcat să nu descoperi și celelalte bucățele care există.

Îmi place să călătoresc pentru simplul fapt că mă ajută să evadez din viața cotidiană, mă ajută să uit de plictiseala care-mi chinuie sufletul de-atâta amar de vreme. Călătoriile reprezintă cea mai bună cale de a descoperi lumea, dar în același timp de a mă descoperi și pe mine.

Îmi place să călătoresc pentru că pot fi eu, fără nicio limită sau interdicție…pur și simplu, mă bucur de viață, de tot ceea ce îmi oferă ea și dacă ar fi să mă rezum la un simplu cuvânt, TRĂIESC.

Îmi place să călătoresc pentru că mă schimb, descopăr chestii noi, am șansa să îi ajut pe alții, să învăț din cultura lor, să îmi îmbogățesc vocabularul și comportamentul. Practic adevărata călătorie se va desfășura în tine: ca om, ca întreg.

Îmi place să călătoresc pentru a descoperi propriul univers. E ca o ploaie rece care îți inundă trupul de cunoștința. E sunetul acela care îți alimentează libertatea de-a cunoaște. Cred că suntem cu adevărat liberi când călătorim. E un sentiment atât de frumos încât nu poți să nu îl trăiești măcar o dată. Merită să călătorești, merită să cunoști și merită să te descoperi pe tine.

Îmi place să călătoresc pentru că mă ajută să mă bucur de viață, să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce a creat și pentru clipele în care sufletul îți este ancorat în sursa vieții și simți că ești viu.

Îmi place să călătoresc pentru că, vreau să cunosc locuri și oameni noi și să îi surprind în fotografii.

Îmi place să călătoresc pentru liniștea sufletului. Pentru a mă desprinde de tot ce însemnă rutină, stres, muncă.

Îmi place să călătoresc pentru a cunoaște noi oameni și noi povești și pentru că realizez că stereotipurile nu există.

Îmi place să călătoresc pentru că îmi las toate grijile și vizitez tot ce prind și tot ce se poate. Nu mă întorc prea odihnit, dar sunt mulțumit de ce am văzut și că am ce povesti celor interesați.

Îmi place să călătoresc pentru că hrănește curiozitatea.

Îmi place să călătoresc pentru că e singurul lucru de care îți vei aminti peste ani și ani.

Așadar, călătoriți, oameni dragi! Bucurați-vă de tot ceea ce vă înconjoară, profitați de fiecare moment când puteți merge într-un loc nou. Nu uitați că viața e prea scurtă și lumea e prea mare pentru a putea fi văzută de aceeași pereche de ochi. Călătoriți singuri sau în doi. Călătoriți pe jos, cu mașina, cu trenul, cu avionul sau cu ce puteți. Lăsați peste tot pe unde mergeți un zâmbet cald. Și nu uitați, să vă întoarceți mereu acasă!


Citește și alte articole scrise de Andreea Ștefan
○ „Regula celor 2 minute” în drumul tău spre succes


Articole asemănătoare

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *