Probabil ca am fost putin cam dur cu titlul, prin termenul “saraci”, dar din pacate, in Romania, un numar considerabil de persoane se afla in aceasta situatie.

Cei mai multi oameni au probleme serioase in ceea ce priveste managementul banilor, motiv pentru care ajung sa fie limitati din punct de vedere financiar.

Chiar daca tentatia ar fi mare sa spunem ca motivul tine doar de salariu, acesta nu este singurul factor.

Atunci cand oamenii simt ca nu mai au stabilitate financiara, apeleaza la creditele bancare. Problema acestor credite este ca tu cheltuiesti mai mult decat produci, iar daca nu gestionezi cu atentie situatia, poti ajunge in incapacitatea de a inapoia banii imprumutati.

Expertul financiar Barbara Friedberg, a facut acum ceva timp o afirmatie inteligenta: “Principalul motiv pentru care oamenii sunt saraci, este ca nu se platesc pe ei prima data.”.

Sa te platesti pe tine inseamna sa pui o anumita suma de bani intr-un cont separat, care sa stii ca este doar al tau, nu sa te apuci sa cheltuiesti mergand pe premiza “sunt banii mei, eu i-am muncit”.

In incheiere, vreau sa revin asupra paragrafului trei, deoarece nu vreau sa fie vreo confuzie. Nu spun ca este gresit sa scoti un credit bancar, ci doar ca este gresit sa cheltuiesti acei bani fara un plan bine stabilit.

Daca scoti un credit pentru a face o investitie care iti va aduce profit, te felicit, dar daca apelezi la un imprumut bancar pentru a merge o saptamana pe plaja, esti o cauza pierduta.


Citeste si alte articole despre bani
○ Banii, necesitate sau dorinta?
○ Efectele negative ale cresterii salariului minim pe economie