În cazul în care vă doriți să evadați din decorul rece şi sunteți încă în căutarea celui mai ideal loc pentru o vacanță pe parcursul lunii decembrie, Grecia este varianta optimă. Cel mai probabil nu veți avea parte de temperaturi scăzute, fiind destul de improbabil să vedeți zăpadă, însă tocmai aceste lucruri sunt căutate de către un anumit grup de oameni.

Plăcută, mereu călduroasă şi în așteptare de turiști, Grecia este una dintre cele mai vizitate țări de către populația română. Poporul grec este extrem de prietenos şi de ospitalier, astfel încât compania lor vă va putea face să uitați de orice alte lipsuri. Despre condițiile din Grecia nu este nevoie să vorbim, fiind destul de clar că progresul făcut de aceştia în domeniul turismului este imens.

Temperaturile se păstrează mereu pozitive, în lunile de iarnă oscilând între 5°şi 20° Celsius. În timpul iernii, numărul de turiști nu este unul foarte mare, astfel că orice am alege să vizităm în Grecia, de la oraşe şi până la siturile arheologice, o vom putea face în liniște. Este obligatoriu ca programul pe care vi-l faceți să includă o vizită la cel puțin una din plajele din Grecia, acestea fiind unele dintre cele mai frumoase din lume.

Sejur Grecia iarna.
Sursă foto: greekreporter.com

Frumusețea şi farmecul plajelor, în special cele din Creta, atrag sute de mii de turiști în timpul sezonului cald. Iarna însă este cel mai ideal moment pentru a gusta bunătățile culinare grecești, fiind bine-știut faptul că grecii servesc în timpul sezonului rece doar preparate de casă grecești. Deşi nu au parte de zăpadă, grecii au festivaluri în lunile de iarnă, cu ocazia Crăciunului, astfel că puteți păstra spiritul acestei sărbători chiar şi la +10° Celsius.

Nu în ultimul rând, înainte de a încheia acest articol, trebuie să vă vorbim despre cât de puțini bani trebuie să scoateți din buzunar pentru a vizita Grecia. Vom alege, întâmplător, oraşul Chania. Prețul pentru biletul de avion dus/întors poate să depășească prețul cazării pe parcursul a şapte zile, dacă alegeți cazarea în regim hostel. În cel mai bun caz, veți putea achiziționa biletele de avion pentru 250€. Pentru un sejur de şapte zile la un hotel de 3 stele veți scoate din buzunar în jur de 350€, astfel că pentru doar 700€-900€ puteți să vă bucurați din plin de tot ceea ce Grecia are mai bun de oferit.

Sursă imagine principală: mygreecetravelblog.com


Citește și alte articole despre turism
○ Orașul Viena, vizitat în primele nouă luni ale anului 2017 de patru milioane de străini