În data de 21 noiembrie 2012, în urmă cu exact cinci ani, inima actorului Şerban Ionescu bătea pentru ultima oară. Diagnosticul inițial, acela de borelioză, dat de către un medic veterinar, după o lungă perioadă în care niciun medic nu a fost capabil să depisteze cauza, a fost contrazis de o echipă medicala din Germania.

Imobilizat la pat, încă din luna iulie a anului 2011, actorul, alături de întreaga sa familie, au crezut, până aproape de moartea sa, că suferințele îi sunt provocate de boala Lyme, apărută din cauza unei mușcături de căpușă. În urma unui nou set de investigații făcut la o clinică din Germania, a ieșit la iveală faptul că actorul suferea de scleroză laterală amiotrofică, o afecțiune incurabilă, ce distruge, treptat, viața pacientului, făcându-l incapabil să se deplaseze, să mănânce sau să vorbească.

După o lungă perioadă în care s-a confruntat cu simptomele atât de crunte ale sclerozei amiotrofice, cu doar câteva zile înainte de ultima lună a anului 2012, Şerban Ionescu a fost răpus de complicațiile cumplitei afecțiuni.

Născut în anul 1950, în județul Olt, Şerban Ionescu a reuşit să devină unul dintre cei mai importanți oameni ai scenei de teatru, în anul 2002 fiind decorat cu Ordinul Național „Serviciul Credincios”, pentru întreaga sa carieră artistică.

Sursă imagine principală: tvrinfo.ro


Citește și alte articole asemănătoare
○ Comemorarea marelui actor Dem Rădulescu, la 17 ani de la trecerea în neființă a acestuia