În seara zilei de 16 noiembrie a anului trecut, în jurul orelor 20:00, Serviciul de Ambulanță Bucureşti-Ilfov este solicitat de către familia fotbalistului Daniel Prodan, acesta acuzând dureri toracice profunde, apărute din senin. La mai puțin de cincisprezece minute medicii de pe Ambulanță încep să îi acorde primul ajutor.

În momentul în care aceştia ajung la locuința familiei, situația devenise deja critică, inima lui Daniel Prodan fiind incapabilă să pompeze sânge către organism. Cu spasme puternice, bradicardie şi insuficiență cardiacă, Prodan se chinuie vreme de aproape trei ore să trăiască, însă, în ciuda eforturilor depuse de medici, se stinge din viață, aproape de miezul nopții. Inima fotbalistului a încetat să mai bată, la doar 44 de ani.

O moarte prematură a unuia dintre fotbaliștii unei generații. Didi Prodan, poreclit Tătuca, a format, împreună cu Toni Doboș, cuplul de fundași centrali ai Stelei în perioada de glorie a formației roș-albastre, de după căderea regimului comunist.

Daniel Prodan in tricoul celor de la Atletico Madrid.
Daniel Prodan în tricoul celor de la Atletico Madrid. Sursă foto: onlinesport.ro

După trei sezoane în care a terminat fie în spatele rivalei Dinamo, fie în spatele Craiovei, pentru Steaua a urmat o perioadă fastă, în care a câștigat titlul de campioană vreme de șase sezoane consecutive. Cinci dintre cele șase titluri au fost câștigate şi cu aportul lui Prodan, devenit în 1994 un jucător exponențial în echipa națională a României, titular în toate partidele Campionatului Mondial de Fotbal din SUA.

Transferul la Atletico Madrid a reprezentat apogeul carierei lui Didi Prodan, a cărui carieră sportivă s-a încheiat prematur, odată cu accidentarea gravă la genunchi şi complicațiile survenite în urma intervențiilor medicului naționalei, în anul 1998. Deşi a încercat să își continue cariera la cel mai înalt nivel, în următorii trei ani a mai reuşit să evolueze într-un singur meci pentru echipa de club, în 2000.

Sursă imagine principală: wikipedia.org


Citește și alte articole despre fotbal
○ Un deceniu de la moartea lui Nicolae Dobrin, legenda fotbalului românesc