La mai puţin de șase luni de la decizia Poliţiei Locale de a amenda un grup de persoane pentru injurii adresate în mediul online, pentru ca apoi să retragă amenzile, în lipsa unui probatoriu, cei ce deţin puterea în Târgu Jiu revin în atenţia noastră cu o nouă ipocrizie.

O ultimă decizie a prefectului a stârnit rumoare printre cetăţenii orașului Târgu Jiu, acolo unde, de astăzi, accesul în clădirea Prefecturii este interzis în cazurile în care cetăţeanul nu este “bine îmbrăcat”.

Conform acestei decizii, orice cetăţean, indiferent de doleanţele sale, poate fi obligat să facă cale întoarsă până la domiciu pentru a-și modifica ţinuta. În caz contrar, paznicul instituţiei are dreptul de a nu-i permite accesul.

Tot paznicul este și cel ce va decide cine este și cine nu este bine îmbrăcat.

Vorbim, cel mai probabil, de un simplu angajat, probabil cu un atestat de paznic, dar care, din nefericire, nu a apucat să își obţină diplomă de creator de modă, ori de critic de modă.

Din nefericire, circul e departe de a se fi terminat. Același prefect a mai decis și că accesul cetăţenilor îmbrăcaţi provocator este nepermis. Cu alte cuvinte, orice femeie ce se prezintă în fustă, ori bărbat în maiou (sau cine știe, vice-versa) nu va avea dreptul să intre în clădire.

Această clădire a Prefecturii, devenită într-un mod paradoxal templul modei, nu este pentru oricine.

În orașul lui Brâncuși, sărăcia te poate face incapabil de o vizită în celebra, de astăzi, clădire a Prefecturii.

Sursă foto: wikimedia.org


Citește și alte articole despre Târgu Jiu
○ De ce Târgu Jiu nu are loc pe lista UNESCO?