Devenit faimos pentru asocierea cu pictorul Johannes Vermeer, Delft este în prezent o importantă atracție turistică din Olanda, un oraș promovat excelent pe plan internațional. Localizat în provincia Olanda de Sud, pe canalul Schie, Delft a fost unul dintre cele mai fortificate oraşe în timpul Războiului de 80 de ani. Delft a fost ales de către conducătorul olandez Wilhelm de Orania ca reședință a familiei sale, fiind de asemenea locul unde acesta şi-a trăit ultimii ani din viață.

Centrul oraşului este vizitat anual de sute de mii de persoane, arhitectura clădirilor din această zonă fiind în stilul clasic olandez, ceramica albastră de Delft conferindu-i însă statutul de unicat. La început un mic sătuc, Dalft s-a dezvoltat şi a devenit oraș în secolul al XIII-lea, în anul 1246. Trei secole mai târziu, William of Orange își stabilea reşedința aici, în ceea ce devenise cel mai sigur oraş de pe teritoriul olandez, capitala Olandei Independente, după anul 1581.

Delft, Olanda.
Sursă foto: Blogspot

Multe dintre clădirile din Delft au fost distruse sau avariate de explozia din anul 1654, în urma căreia şi-a pierdut viața Carel Fabritius, un important pictor olandez, al cărui profesor era chiar Rembrandt. Noua Biserică, construită în decursul a mai bine de un secol, şi reconstruită după explozie, adăpostește sicriele familiei regale olandeze. Printre clădirile reconstruite se numără Oude Kerk, locul unde sunt îngropați, printre alții, Johannes Vermeer, Piet Hein sau Anthony van Leeuwenhoek.

Primăria oraşului Delft, construită în stilul renascentist între anii 1618-1620 este unul dintre punctele de atracție importante din oraş. În interiorul primăriei există o serie de picturi importante realizate de pictorii olandezi din acea vreme, poate cei mai importanți pictori care au trăit vreodată. Chiar în spatele ușilor principale există o pictură decorativă a Judecății lui Solomon, realizată de către Pieter van Bronckhorst.

Dacă doriți să vă planificați vacanța în oraşul pictorului Johannes Vermeer, trebuie să știți că există puține modalități ieftine de transport. Cel mai adesea, oamenii aleg avionul ca modalitate de transport. Un bilet dus/întors către aeroportul din Rotterdam (cel mai apropiat oraş de Delft), costă în jur de 200 de euro, printr-o companie low cost. Odată ajunși în Rotterdam, distanța de 14 km dintre cele două oraşe poate fi parcursă cu tramvaiul, metroul sau autobuzul, dar şi prin intermediul companiilor de taxi. Cazarea în oraşul Delft vă va costa în jur de 80 de euro pe noapte, la un hotel de trei stele.

Sursă foto: planetware.com


Citește și alte articole despre turism
Campania “Turist în Europa”: Viena, Austria