Pentru a treia oară în ultimele patru decenii, în zona deşertică din Sahara au căzut fulgi de zăpadă, o bucurie pentru fotografii de pe întreg globul, însă un eveniment ce nu prevestește lucruri pozitive. În urma unei perioade răcoroase, dar şi din cauza umidității ceva mai crescute decât în mod normal, la primele ore ale dimineții zilei de duminică, în oraşul algerian Ain Sefra a început să ningă viscolit, spre surprinderea oamenilor locului, dar nu şi a meteorologilor, aceştia prevestind evenimentul cu câteva zile în urmă.

A nins in Desertul Sahara.
Sursă foto: mirror.co.uk

Zăpada căzută în Sahara a acoperit dune de nisip adânci de până la 16 inch. Din nefericire, din cauza temperaturilor crescute, stratul de zăpadă a început să se topească în jurul amiezii. Pentru a treia oară în ultimii 40 de ani, în oraşul cunoscut şi sub numele de “Poarta spre deșert” a nins. Ultima oară se întâmplase acest lucru în urmă cu doi ani, atunci când zăpada a rezistat vreme de 24 de ore.

Fotograful algerian Karim Bouchetata a declarat pentru agențiile de presă străină faptul că atât el, cât şi întreaga comunitate a fost luată prin surprindere, amintindu-şi totodată şi de evenimentele de acum doi ani, când zăpada adâncă a provocat haos în regiune, blocând drumurile de acces şi pe călătorii străini sosiți în regiune.

Sursă imagine principală: thesun.co.uk


Citește și alte articole scrise de Radu Pop
○ Economia Arabiei Saudite, înainte de anul 1980