Nu mai este niciun dubiu faptul că platforma Afluent ne-a întrecut așteptările prin rapida ascensiune în preferințele publicului. Pornind de la simpla idee, “ofer conținut de calitate, vreau să primesc conținut de calitate”, în mai puțin de jumătate de an am ajuns la 1 milion de vizualizări ale articolelor, iar până la sfârșitul anului am atras în echipă mai mult de 10 autori.

Oamenii ne apreciază, conceptul nostru a prins, iar noi facem tot posibilul să îi surprindem de fiecare dată!

Acesta este unul din motivele pentru care am început proiectul Academia Afluent, acum aproximativ 2 luni. Asta și, bineînțeles, dorința noastră de a oferi o șansă oamenilor spre mai mult, spre a putea cere ajutor în cel mai simplu mod în aceste domenii atât de discutate astăzi – marketing, creare de conținut, redactare de articole sau social media. Nu am pornit niciodată de la ideea că suntem experți și le știm pe toate, ci ne bazăm pe performanțele noastre și vrem să ajutăm pe oricine se arată interesat.

În primul rând gândit pentru țara noastră, date fiind numeroasele lipsuri și neconcordanțe între aceste forme de învățământ și cererea de pe piața muncii, proiectul Academia Afluent a luat mai multe direcții în momentul în care a fost aplicat. Oricine a putut să se înscrie printr-un formular prezent pe site, menționând acolo și ce ar vrea să cunoască, să învețe. Intrând în contact cu aceștia, am putut observa un mare interes venind din partea studenților români, indiferent de domeniul de studiu ales – litere, comunicare și relații publice, inginerie, cinematografie și altele.

Academia Afluent

Aici a venit, însă, cea mai interesantă parte a proiectului: scopurile pentru care acești tineri ne-au contactat sunt multiple – aflarea mai multor informații despre marketing sau social media primează, urmate apoi de dorința de a câștiga mai multă experiență în crearea de conținut, de a aduce în discuție și de a promova diferite subiecte pe platforma noastră, sau idei de colaborare.

Astfel, plecând de la simplul gând de a critica în mod constructiv lucrările trimise de cei înscriși, oferindu-le un feedback sincer și sfaturile necesare (căci la asta ne-am așteptat la început), am ajuns să ne fie solicitat ajutorul în multe alte direcții, ceea ce ne arată exact rezultatele mai mult decât bune ale eforturilor noastre. Dacă toți acești tineri au văzut un punct de sprijin în familia acestui proiect și acestei platforme, înseamnă că suntem pe drumul cel bun!

Principalul obiectiv al Academiei Afluent este, deci, formarea de oameni inteligenți, dar și înțelepți. Oameni care să nu se teamă să ceară ajutorul, dar și îndeajuns de maturi încât să accepte critica și sfaturile celor cu mai multă experiență, totul în scopul progresului și dezvoltării. Asta este ce ne dorim, în primul rând, și abia apoi ne gândim la faptul că noi le oferim o primă experiență destul de atractivă în vederea unei cariere în acest domeniu.

Dacă numărul celor înscriși nu ne-a uimit, dar nici nu ne-a dezamăgit, “calitatea” lor este ceea ce ne-a impresionat, descoperind în ei umanitate și spirit de cooperare, pe unii considerându-i chiar viitori autori cu potențial al platformei Afluent. La rândul lor, ei ne-au adresat cuvinte precum, “m-a atras faptul că sunteți o echipă tânără”, “mă bucur că am dat de voi”, sau “îmi place foarte mult cum tratați voi oamenii și stilul vostru de a lucra”.

Impactul proiectului Academia Afluent dezvăluie, încă o dată, valoarea muncii noastre, dorindu-ne să îl ducem mai departe în același fel și abia așteptând noi provocări din partea lui!


Citește și alte articole despre Afluent
De ce își schimbă Afluent indicele principal de performanță de la 1 septembrie