Corfu, Grecia: trei culturi, o singură insulă

Corfu, Grecia: trei culturi, o singură insulă

Cu o tradiție în turism de cel puțin 100 de ani, insula Corfu, cunoscută şi sub numele de Kerkyra, este una dintre cele mai importante şi mai frumoase insule de pe glob. De asemenea, Corfu este una dintre cele mai accesibile locații de pe teritoriul european, într-un raport cu calitatea serviciilor oferite. În fiecare an, foarte mulți români aleg să îşi facă vacanța în Corfu, tocmai datorită prețurilor nu foarte mari. Această insulă grecească reprezintă unul dintre puținele locuri de pe glob care poate să ofere exact ceea ce vizitatorul îşi doreşte, indiferent de care îi sunt așteptările sau cerințele.

Considerată destinația perfectă pentru toate tipurile de turiști, Corfu are un potențial turistic enorm. Aproape în orice zonă de pe insulă există un hotel, o pensiune sau o casă de vacanță. Există zeci de hoteluri de cinci stele, care sunt închiriate în întregime aproape în orice perioadă a anului. Deşi se întinde pe doar 600 de kilometri pătrați, o suprafață de aproape zece ori mai mică decât a aproape oricărui județ din România, Corfu reuşeşte să atragă într-o lună mai mulți turişti străini decât alte stațiuni europene într-un an.

Insula Corfu, Grecia.

Partea de sud este dominată de plaje iar atmosfera este una autentic grecească. Nordul, în comparație, este mai puțin dezvoltat, dominat de zone montane. Satul Benitses, aflat în partea de sud a insulei, atrage din ce în ce mai mulți turişti, frumusețea acestui sat fiind de necontestat. Deşi ar părea că seamănă foarte mult cu litoralul românesc, există o diferență evidentă. Satul Benitses este în mod constant curat, la fel şi nisipul de pe plajă. În aceste locuri, turismul reprezintă singura sursă de venit şi este unica ocupație a locuitorilor.

Alte două oraşe unde se poate merge la plajă sunt Gouvia sau Messonghi, situate la distanțe mici de Corfu. Stațiunea Paleokastritsa oferă unul dintre cele mai frumoase peisaje marine din lume, însă cazarea în aceste locuri este îndeajuns de scumpă, şi în rare ocazii există camere la hotel disponibile.

Corfu păstrează din istoria Greciei, motiv pentru care pe această insulă pot fi văzute şi foarte multe biserici, în zona oraşului vechi. În partea estică a oraşului poate fi văzută vechea cetate, construită în urmă cu aproape cinci secole, de către venețieni. Aproape toate fortificațiile construite în urmă cu sute de ani în partea de nord a insulei au fost distruse de către britanici.

Dacă doriți să ajungeți pe insulă cu maşina, costurile vor fi mult mai mici, iar traversarea oceanului se va face cu feribotul. Pentru a evita traseul cu feribotul, drumul către Corfu poate fi parcurs cu avionul, deşi biletul la avion este adesea mai costisitor decât cazarea. Biletele de avion dus/întors vă vor costa aproximativ 200 de euro. Transportul cu un autocar se poate dovedi de două ori mai ieftin. Agențiile de turism oferă sejururi în Grecia, la prețuri foarte mici, fiind de recomandat să se opteze pentru un sejur printr-o agenție cunoscută.


Citește și alte articole despre turism
Rambouillet, unul dintre cele mai spectaculoase castele de pe glob


Articole asemănătoare

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *