Promovarea reprezintă principala modalitate a vânzătorului de a-şi vinde serviciul ori produsul, fiind aproape imposibil ca cineva să reușească să vândă fără o promovare în prealabil.

Tocmai din acest motiv, absolut toate firmele importante sunt promovate de diverse site-uri, prin diverse articole, în marea majoritate a cazurilor fără ca autorul să vorbească din propriul punct de vedere despre serviciul ori produsul pe care îl recomandă.

E vorba de un simplu schimb între autor şi firmă, caz în care autorul este plătit pentru promovarea pe pagina sa a unui articol ce elogiază firma, iar firma, de partea cealaltă, îl plătește pe acesta.

E un simplu schimb.

Sunt surprinsă de faptul că încă există oameni ce cred că reclamele de la teleshopping sunt reale. Acest lucru spune destul de mult despre cât de lipsiți de informații sunt oamenii ce privesc aceste reclame.

Nu, Ionel nu a încercat salteaua x sau y, ci pur şi simplu este plătit pentru a spune cât de bună este salteaua respectivă, chiar dacă nu a încercat-o vreodată.

Totodată, pe internet, adesea cumpărătorii sunt convinși de părerile celorlalți cumpărători, ori îşi schimbă opțiunile în funcție de review-ul unui produs, deşi acest lucru nu ar trebui să se întâmple.

Adesea, review-urile unui produs sunt negative, lucru ce îl va face pe posibilul cumpărător să nu îşi mai dorească achiziționarea acelui produs, alegând un altul, chiar fără păreri.

Ceea ce puțini ştiu este faptul că părerile sunt negative din cauza faptului că cei mulțumiți de produs nu revin cu o părere, ci doar se bucură de produs. Cei nemulțumiți (conform studiilor – 17,8% dintre cumpărători) îşi acordă din timp pentru a oferi un review negativ.


Citește și alte opinii
○ Pot fi articolele bloggerilor mai bune decât articolele publicațiilor media?