Revin si readuc in discutie tot ceea ce inseamna reprezentare a religiei in cultura romaneasca, si felul in care slujitorii Domnului, preotii, aleg sa exprime ceea ce religia ii invata.

Ii invata pe ei, iar ei ne invata pe noi.

Nu voi generaliza si voi face referire strict la intamplarea de saptamana aceasta, foarte mediatizata, deci probabil cunoscuta tuturor.

„Ati vazut, asa cum este barbatul, ii mai da o palma femeii, dar ea tot il iubeste, pentru ca ai copii, ai familie, mergi la drum si mergi cu ea!”

La prima vedere, pare declaratia unui personaj cu tulburari psihice, dar nu, nu e cazul. Nu e vorba nici de vreo femeie aflata intr-una din perioadele in care accepta mizeriile omului de langa ea, ci e vorba de declaratia unui…preot sucevean!

→ Iti recomandam sa citesti si acest articol: Religia, intre obligativitate si alegere

Domnul in cauza se numeste Calistrat Chifan si este parinte in judetul Iasi. Nu e vorba de un om oarecare, ci de un domn idolatrizat in mediul online. Da, ati auzit bine.

Pare imposibil ca un preot sa fie apreciat, pe Facebook, de mai bine de 200.000 oameni? Probabil ca da, in cazul in care vrem sa credem despre preoti ca intr-adevar promoveaza iubirea fata de semeni, dupa cum ar spune Biblia, „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire“ (1 Ioan 4:8, Biblia Ortodoxa, 1988).

Domnul despre care vorbeam, in unul dintre filmuletele pe care le posteaza regulat pe propriul sau canal de Youtube, spunea, printre altele, ca femeia trebuie sa „ii fie supusa barbatului”.

Nu stiu conform carui cod etic trebuie ca educatia copiilor sa cuprinda astfel de notiuni si nu stiu unde poate duce o astfel de atitudine si un astfel de comportament.

Domnul Calistrat considera un act firesc violenta domestica, atunci cand victima este femeia.

NU, domnule parinte, NU este normal!

Este primitiv, este meschin, este mizer!


Citeste si alte opinii
○ Tinere, tara te vrea prost
○ Ce fel de persoana esti, buna sau rea?


Profilul autorului Mihai Teodorescu

Pasionat de bucătarie, medicină și fotografie. Încerc să îmbin pasiunile mele și să promovez, prin scris, lucrurile pozitive din societatea noastră.

2 comentarii

  1. Una e iubirea fata de semeni si alta e prostia. Iubirea de semenei de ce nu e valabila pentru ambele tabere, adica si pentru sot nu numai pentru sotie?
    Si totusi sa plecam de la premiza ca si preotii sunt tot oameni iar unii dintre ei ori nu mai sunt ori nu se mai cred dinter oameni.

    Răspunde

    1. As vrea sa cred ca e o simpla generalizare. Dar vad din ce in ce mai multi astfel de preoti, si nu stiu ce sa mai inteleg. Ok, inteleg sa crezi asta, sa fii bolnav si sa crezi ca barbatul e mai presus, dar nu inteleg, ca preot, cum sa si spui ce crezi, cand crezul tau e atat de …

      Răspunde

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *