Printre locațiile importante din Belgia, cu un potențial turistic crescut, se numără şi Dinant, un micuț orășel situat pe malul fluviului Meuse, în apropiere de capitala Bruxelles. Oraşul saxofoanelor, aşa cum a ajuns cunoscut Dinant, este locul de naştere al creatorului acestui instrument muzical, Adolphe Sax, cel care a trăit aici între 1814 şi 1832. Tocmai din acest motiv, în oraş vom putea vedea foarte multe saxofoane, pe podul ce traversează râul existând chiar un ansamblu de saxofoane, denumit Europa’s Sax.

Străzile din Dinant sunt ornate cu saxofoane, evenimentele culturale şi muzicale sunt la ordinea zilei iar saxofonul este prezent la fiecare pas. Cei din Dinant se mândresc cu Adolphe Sax, promovând aşa cum se cuvine creația acestuia. În oraşul Dinant, apa se întâlnește cu muntele la mai puțin de un kilometru distanță, iar drumurile trec chiar prin munte. Deşi este de preferat să vizitați acest oraş în sezonul cald, grație brizei mării şi a efectului creat de curenții oceanici, ce reduc mult temperaturile, Dinant poate fi vizitat şi iarna.

Orasul saxofoanelor, Dinant.

Prețurile se păstrează aproape la același nivel pe tot parcursul anului, luna ianuarie fiind poate cea mai puțin scumpă perioadă din an în care puteți să vă programați excursia. Panorama oraşului este absolut fabuloasă, însă există şi un număr de clădiri unice pe care vizitatorii acestui oraş le preferă. Catedrala protopopială Notre-Dame este un punct de atracție extrem de important, una dintre puține clădiri construite în mod exclusiv în stilul gotic. Construită în secolul al XIII-lea, catedrala a rezistat celor două războaie mondiale, în ciuda atacurilor repetate ale trupelor germane din cel de al doilea război mondial.

Catedrala Notre Dame, Dinant, Belgia.

În apropiere de catedrală se află fortăreața construită de către belgieni în timpul războiului, distrusă şi reconstruită de-a lungul ultimelor cinci secole. Prețurile pentru o vizită în acest micuț oraş nu sunt deloc piperate, ba chiar putem spune că bugetul alocat pentru un sejur de patru zile se poate încadra între 400 şi 500 de euro, la jumătate față de bugetul alocat pentru o vizită în multe alte state europene.

Deşi nu există un aeroport în acest oraş, putem opta pentru un bilet de avion dus/întors către Bruxelles, ce ne va costa doar 35 de euro. La acești bani se adaugă alți 30 de euro, biletul dus/întors la tren, dinspre Bruxelles către Dinant. Cazarea în Dinant, la unul dintre puținele hoteluri din zonă, ne va costa 250 de euro pentru patru zile.


Citește și alte articole din campania „Turist în Europa”
○ Innsbruck, tărâmul sporturilor de iarnă