Australian Open înseamnă, de departe, Novak Djokovic. Câștigător a șase titluri pe suprafața din Australia, învingător în cinci rânduri în ultimii şapte ani, Novak Djokovic revine într-un turneu de Mare Şlem, la aproape un an şi jumătate de la accidentarea la cot. Aşa cum era de aşteptat, acesta va participa la Australian Open, turneul pe care sârbul l-a câștigat de cele mai multe ori. În ciuda faptului că nu a evoluat în niciunul dintre turneele desfășurate în acest debut de an, Novak Djokovic, câștigător a 12 titluri de Grand Slam, a ales să se înscrie la turneul de la Australian Open, acolo unde poate da peste jucători precum Roger Federer sau Rafael Nadal.

În sezonul trecut, Novak Djokovic a fost eliminat încă din turul al doilea de la Australian Open, fiind învins atunci de tenismenul din Uzbekistan, Denis Istomin. Acela a fost unul dintre momentele decisive pentru Djokovic, mentalul acestuia fiind profund afectat, întreg anul 2017 fiind pentru el un insucces. Deşi a reuşit să câştige finala de la Eastbourne şi să fie finalist la turneul de la Roma, Djokovic a fost eliminat prematur din competițiile de Grand Slam. Cu toate acestea, faptul că sezonul trecut nu a fost tocmai unul reuşit, îl poate ajuta pe Nole să redevină numărul unu mondial. Pentru a-şi începe ascensiunea către locul unu în ierarhia mondială, Djokovic ar avea nevoie să câştige turneul de la Australian Open.

Novak Djokovic, castigator la Australian Open.
Sursă foto: atpworldtour.com

În urma tragerii la sorți, Djokovic a fost distribuit pe aceeaşi parte de tablou cu Roger Federer, astfel că o finală între cei doi coloși devine imposibilă. Roger Federer şi Novak Djokovic se pot întâlni în semifinale, însă drumul până în această fază a competiției va fi foarte dificil, pentru ambii tenismeni. Pe traseul său către semifinale, Djokovic poate da peste Gael Monfils (turul 2), Al. Zverev (optimi), Dominic Thiem sau Stan Wawrinka (sferturi de finală). Rafael Nadal pare principalul favorit la câștigarea acestui turneu, sau cel puțin asta putem afirma în urma tragerii la sorți.

Deşi are un singur trofeu obținut la Australian Open, Rafael Nadal nu va avea parte de adversari dificil până în faza semifinalelor, Carreno-Busta fiind singurul aflat între primii zece favoriți la acest turneu şi peste care Nadal poate da, abia în optimi. Dacă lucrurile nu se vor complica şi nu vom avea parte de surprize, ceea ce pare destul de improbabil, am putea avea două semifinale uluitoare: Roger Federer împotriva lui Novak Djokovic şi Rafael Nadal împotriva lui Grigor Dimitrov.

Sursă foto: atpworldtour.com


Citește și alte articole despre tenis
Hawk-Eye Live, premieră absolută în tenis