Se pregătește Amazon să intre în piața criptomonedelor? Nu există o certitudine în acest sens, însă cel mai mare magazin online din lume alimentează zvonurile din ultima perioadă, conform cărora ar fi interesat să pășească în acest nou domeniu.

Luna trecută, în mediul online, a circulat un zvon conform căruia compania americană ar avea în plan introducerea Bitcoin ca metodă de plată. Totuși, Amazon nu a făcut niciun anunț oficial în acestă direcție, însă pe data de 31 octombrie, magazinul online a achiziționat trei domenii web cu trimitere la criptomonede: amazonethereum.com, amazoncryptocurrency.com și amazoncryptocurrencies.com.

În acest moment, nu se cunoaște încă scopul achiziției celor trei domenii web. Amazon nu este totuși la prima achiziție de acest fel. Compania de retail online se află, încă din anul 2013, în posesia domeniului amazonbitcoin.com, care în prezent redirecționează traficul spre pagina principală a magazinului.

Cu toate acestea, cel mai probabil, Amazon a ales să cumpere respectivele domenii pentru a-și proteja numele companiei. Multe companii folosesc această practică pentru a se asigura că nimeni altcineva nu le folosește brand-ul în alte scopuri. Doar timpul, însă, ne va putea spune care sunt adevăratele intenții ale magazinului online.

Sursă imagine principală: fortune.com


Citește și alte articole despre Amazon
○ Despre Amazon SEO și algoritmul A9