Don Felder, pe numele său întreg Donald William Felder, s-a născut în anul 1947, în Florida, locul unde şi-a trăit prima parte a vieții. Ajunge să fie atras de muzică încă de la şapte ani, fiind pasionat în special de rock-n-roll.

La nouă ani pasiunea sa începe să se concretizeze, părinții achiziționându-i o chitară pe care avea să învețe să cânte de unul singur. La cincisprezece ani pune bazele primei sale formații, the Continentat, în care va avea ocazia să cânte alături de Bernie Leadon.

După terminarea studiilor, Bernie Leadon şi Don Felder au întrerupt colaborarea, trupa the Continentat, ce între timp îşi schimbase denumirea în Maundy Quintet, destrămându-se.

Ceva mai târziu aveau să colaboreze din nou, în 1974 Felder acceptând să facă parte din grupul Eagles. Anul viitor, în 1975, Bernie Leadon părăseşte Eagles şi este înlocuit de către Joe Walsh, chitaristul alături de care Felder va cunoaşte gloria, parteneriatul celor doi fiind unul dintre cele mai memorabile din istoria muzicii rock.

Don Felder.
Sursă foto: kshe95.com

Primul album al trupei, numit Hotel California, avea să devină un succes internațional, dând formației un nou statut.

Cunoscuți acum la nivel global, Eagles aveau parte de tot mai multe turnee, iar aşteptările din ce în ce mai ridicate ale fanilor puneau o presiune suplimentară pe membrii formației.

Succesul avea să dureze doar şase ani, în anul 1980 trupa destrămându-se, în urma scandalurilor tot mai dese dintre Felder şi Glenn Frey (fondatorul şi solistul vocal Eagles).

Nu avea să fie însă ultimul an în care Eagles exista, la 14 ani de la desfințare trupa revenind pe scenă într-un concert memorabil, în exact aceeaşi formulă în care cântau în anii 80′.

Don Felder va avea din nou probleme cu ceilalți membrii ai trupei, astfel că in anul 2001 este concediat. Deşi şi-a continuat cariera muzicală pe cont propriu, până la reînfințarea trupei Eagles, apogeul carierei lui Don Felder a fost reprezentat de perioada 1974-1980.

Sursă imagine principală: teamrock.com


Citește și alte articole despre muzică
○ Shania Twain, ajunsă la 52 de ani: povestea de viața a reginei muzicii country