Călătorim și cunoaștem împreună cu voi, în fiecare sfârșit de săptămănă. Vom avea, săptămânal, câte doua zile în care vom cunoaște zone deosebite din ţara noastră, dar nu numai.

Astăzi, în prima zi a lunii iulie, vom traversa Serbia și vom ajunge, din nou, acasă.

Mai exact, vom parcurge drumul de la Vukovar, orașul despre care vă vorbeam săptămâna trecută, și vom ajunge în primă fază în orașul sârbesc Novi Sad. Drumul, ce durează mai puţin de două ore, va fi urmat de o călătorie ceva mai lungă, de aproape cinci ore, către Orșova.

Vom avea astfel ocazia să vedem Dunărea, pe tot parcursul călătoriei, ce nu va dura mai mult de 24 ore. Vom putea, de asemenea, să vizităm parcul național Fruska Gora, o bijuterie a Serbiei, aflat la mai puţin de 30 de km distanță de Novi Pad.

Lacul Ledinci, parcul national Fruska Gora.
Lacul Ledinci, parcul național Fruska Gora. Sursă foto: serbia.com

Orașul în care distracțiile sunt la orice pas poate fi vizitat în mai puţin de 3 ore, cele mai importante atracţii turistice fiind apropiate unele de celelalte.

Între Muzeul din Vojevodina, Fortăreaţa Petrovaradin și Biserica Romano-Catolica “Name of Mary”, principalele clădiri ce trebuiesc vizitate în Novi Sad, sunt mai puţin de 15 km, fiind destul de ușor de ajuns dintr-un punct în celălalt.

Drumul spre Orșova, ce ar dura în mod normal maxim cinci ore, va fi, cel mai probabil, parcurs în mai bine de șapte ore, daca vom avea câteva opriri scurte. Și există toate premisele unor astfel de popasuri.

Dacă vom alege să ajungem în România pe ruta capitalei Serbiei, e destul de improbabil să nu dorim să vedem cel mai mare oraș sărbesc, ori parcurile ce înconjoară Belgradul.

Astfel, programând plecarea în jurul orei 07:00, vom ajunge în România în cursul zilei, în jur de orele 19:00-20:00, doar șapte din cele doisprezece ore fiind parcurse la volan. Ne-ar rămâne, astfel, în jur de doua ore pentru a vedea Orșova, acolo unde ne-am putea caza.

Locurile ce înconjoară acest oraș te lasă pur și simplu fără cuvinte, tocmai din acest motiv alegem această oprire. Este imperios necesar să vă cazaţi în Orșova, iar ziua următoare să vă îndreptaţi către zonele din apropiere.

Orșova, Romania.
Orșova, Romania. Sursă foto: turism-orsova.ro

Mâine, drumul nostru va continua. Din Orșova ne vom duce către comuna Dubova, situata la mai puţin de 25 de kilometrii de Orșova. În drumul către Dubova vom putea vedea “Chipul lui Decebal”, o statuie impunătoare de peste 50 de metrii înălţime, inclusă într-un top al celor mai spectaculoase statui din lume.

Tot în drumul nostru către Dubova vom putea vedea și Cazanele Dunării, poate cele mai frumoase zone de pe defileu, un adevărat colţ de rai.


Citește și primele două articole din campania #călătorimcunoaștem
○ Vukovar, orașul ce a renăscut în mai puţin de 25 de ani
○ Sighișoara, centru medieval, inclus în patrimoniu UNESCO