Duminică, cu începere de la orele 20:30 va avea loc mult aşteptata confruntare dintre Steaua şi Dinamo, în primul episod din acest sezon al eternului derby.

Arena Națională va găzdui confruntarea cu numărul 171 dintre cele două cluburi, iar spectacolul este cuvântul de ordine înaintea acestui meci, în condițiile în care au reuşit să marcheze, împreună, de 14 ori în ultimele trei etape.

Cu doar două etape înainte de încheierea turului de campionat, Dinamo se găseşte într-o situație nu tocmai fericită, ocupând un surprinzător loc şapte, în afara pozițiilor ce asigură prezența în play-off.

Lucrurile nu stau deloc bine pentru clubul din Ştefan cel Mare, iar defensiva câinilor nu impresionează, asta deşi linia de fund este compusă din jucători convocați la echipa națională a României.

În doar trei partide din cele zece disputate de albi-roşii tabela arăta cifra zero în dreptul golurilor marcate de adversar. Pentru ca problemele să se acutizeze, Dinamo s-a despărțit în această săptămână de antrenorul Cosmin Contra, cel care a preluat echipa națională.

Cosmin Contra, prezentat oficial la echipa nationala.
Cosmin Contra, prezentat oficial la echipa națională. Sursă foto: gsp.ro

În locul lui Contra a fost adus Vasile Miriuță, cel care îşi va face debutul pe banca câinilor chiar în derby-ul României.

Trebuie spus faptul că Steaua este coşmarul antrenorului băimărean, o singură dată reuşind acesta să-i învingă pe roş-albaştrii, în întreaga sa carieră de antrenor.

De partea cealaltă, Steaua trece printr-o perioadă foarte bună, ocupând în acest moment poziția secundă în prima ligă, în condițiile în care evoluează şi în grupele Europa League, competiție în care au impresionat la primul meci.

Scorul final al meciului Steaua-Plzen din grupele Europa League.
Scorul final al meciului Steaua-Plzen din grupele Europa League. Sursa foto: facebook.com/fcsbofficial

Şase puncte le despart în clasament pe cele două rivale, Dinamo având însă un meci mai puțin jucat, restanța cu Concordia.

Au trecut mai bine de trei luni de la ultima confruntare directă , iar garniturile ambelor formații au suferit modificări importante. Dinamo s-a despărțit înainte de începerea sezonului de trei dintre titularii din acel meci: Dielna, Palic şi Dan Nistor.

Steaua s-a întărit prin aducerea astralilor Budescu, Felipe Teixeira şi Junior Morais, cărora li s-au alăturat Florinel Coman, Daniel Nedelcu, Romario Benzar (Viitorul), Bogdan Plańic şi Cătălin Golofca.

În condițiile în care Nicolae Dică va alinia acelaşi unsprezece ca la meciul cu CFR Cluj, ultimul din campionat, Steaua va avea şapte jucători noi la acest meci cu Dinamo, față de ultima confruntare cu aceştia.

Sursă imagine principală: facebook.com/fcsbofficial